Adana Feke Tenkerli Köyü

Adana Feke Tenkerli Köyü

Tenkerli köyü hangi ilimizdedir? Tenkerli köyü haberleri için tıklayın! Tenkerli köyünde kaç kişi yaşamaktadır? Tenkerli köyüne özgü yemekler hangileridir? Adana Feke Tenkerli köyüne nasıl gidilir? Tenkerli köyünde vefat edenler?

Tenkerli Köyü Hangi ilimizdedir?

Tenkerli köyü haberleri için tıklayınız! Tenkerli köyünde kaç kişi yaşamaktadır?

ADANA'NIN KAÇ TANE KÖYÜ VARDIR?

Tenkerli, Adana ilinin Feke ilçesine bağlı bir köydür.Çok eski zamanlara dayanır geçmişi. bulunduğu konum itibariyle dağlar arasında bir köy olan tenkerli diğer köylerden toplanan sular bu köyden geçerken toprağı biriktirmesiyle verimli alanlar oluşmuş. göçebe türkmen ler buraya yerleşmişler.

Köyün isminin nereden geldiğine dair birkaç rivayet var. birincisi köyün etrafı yuvarlak olduğu için tekerlekliden değişerek gelmiş. diğer bir rivayette tek ev varmış ilk zamanlar onun için tekevli den türemiş.Kültürü orta asya türklerine dayanır.

 

haber-003.jpg

videogaleri-003.jpg

galeri-004.jpg

Yardımlaşma çoktur halk arasında. özellikle düğünlerinde ki börek çorbası ve eşkili köfte en meşhur yemekleri arasındadır. avcılık halk arasında yaygın bir özelliktir.yüzme balık tutma futbol gibi sportif faliyetler yaygındır.Adana iline 140 Feke ilçesine 20 km uzaklıktadır.

9 köyün fekeden gelirken ilki kozandan gelirkende sonuncudur. verimli topraklara sahip olup tropikal meyveler dışında ki tüm meyveler yetişmektedir.Köyün iklimi, Akdeniz iklimi etki alanı içerisindedir. ancak karasal iklimin etkisi de unutulmamalıdır.

Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa ın dışında demircilik çok gelişmiştir.Köyde ilköğretim okulu vardır. Köyün içme suyu şebekesi vardır ancak kanalizasyon şebekesi yoktur.

PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.

TENKERLİ KÖYÜ RESİMLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

TENKERLİ KÖYÜ VİDEOLARI İÇİN TIKLAYINIZ

 

Tenkerli köyüne özgü yemekler hangileridir? Adana Feke Tenkerli köyüne nasıl gidilir?  ​Tenkerli köyünde vefat edenler?

Tenkerli köyü resimleri,Tenkerli köyü Videoları,Tenkerli köyü facebook,Tenkerli köyü geçim kaynağı nedir? 

Tenkerli köyünde düğünler nasıl yapılır? Adana Tenkerli köyü cinayeti,

 

 

 

 

 

 

 

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.