Adana Feke Tokmanaklı Köyü

Adana Feke Tokmanaklı Köyü

Tokmanaklı köyü hangi ilimizdedir? Tokmanaklı köyü haberleri için tıklayın! Tokmanaklı köyünde kaç kişi yaşamaktadır? Tokmanaklı köyüne özgü yemekler hangileridir? Adana Feke Tokmanaklı köyüne nasıl gidilir? Tokmanaklı köyünde vefat edenler?

Tokmanaklı Köyü Hangi ilimizdedir?

Tokmanaklı köyü haberleri için tıklayınız! Tokmanaklı köyünde kaç kişi yaşamaktadır?

ADANA'NIN KAÇ TANE KÖYÜ VARDIR?

Tokmanaklı, Adana ilinin Feke ilçesine bağlı bir köydür.Köyün adının nereden geldiği ve geçmişi hakkında bilgi yoktur. Ancak birden fazla rivayet mevcuttur. Kiloluca sıkman etli bir bebekten dolayı tokmaklı daha sonra tokmanaklı dendiği söylenmektedir.

Bir diğer rivayet manak kelimesi gösterişli fakat işe yaramaz beceriksiz adam demektir.Tok kelimesiyle birleştiği de söylenebilir.Başka bir olasılık ise kısa kilolu güreşçinin rakiplerini tokmak gibi kaldırıp yere çalmasında köy adının geldiği sanılmaktadır.

Yörük göçebe Türk kültüründen gelme olan Tokmanaklı köyü sakinleri yaşantı bakımında genel Türk Kültürü özelliklerini sergilemektedirler.Düğün,nişan,cenaze,bayramlaşama vb. seramonik çalışmalar bakımından Türkiye'de genel geçer kültürel öğelere benzemektedir.

 

haber-003.jpg

videogaleri-003.jpg

galeri-004.jpg

Tokmanaklı Köyü camiinin minaresinin olmayışından dolayı üstünkörü araştırmacılar Tokmanakıl Köyündeki aslen cami olan yapıyı cemevi zannettiklerinden Tokmanaklı Köyünü Alevi Köyü olarak lanse etmişlerdir.

Tokmanaklı Köyü bilakis sünni Müslüman nüfusa sahiptir.Adana iline 115 km, Feke ilçesine 34 km uzaklıktadır.kuzey ve kuzeydoğusu hopka dağı ile çevrili ve hoş bir görünüme sahiptir.

Güneyi hortum tepesi vardır.batısı,ünü açık olup güneş batımıyla hoş bir gürünüme sahiptir.Köyün iklimi, Akdeniz iklimi etki alanı içerisindedir. Fakat kış aylarında yıldan yıla değişiklik göstermekle birlikte ciddi kar yağışı almaktadır.

Toroslara olan bağında dolayı yüksek zirvelerden gelen ayaz olarak tabir ettiğimiz keskin soğuk ve poyraz adı verilen kışın esen rüzgar kış aylarının kabusu olmuştur.

AKDENİZ BÖLGESİ HABERLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır. Köyümüzde ortalama 2 bakkal, 2 kahvehane ve 1 camii daimi olarak köylülerimize hizmet vermektedir. Her ne kadar geçim kaynağı tarım ve hayvancılık yazılmış ise de su probleminden dolayı modern tarım yapılamamaktadır.

Kıl keçisinin yasaklanması da hayvancılık noktasında bir çok aileyi zora sokmuştur.Dasha ziyade mevsimlik işçi olarak çeşitli illere giden köylülerimiz kazandıkları düşük ücretlerle yıl boyu geçimlerini sağlamaya çalışmaktadırlar.

Köyde son yıllarda genç nüfüs kalmamış olup şehre doğru özellikle genç nüfus tarafından hızlı bir göç yaşanmaktadır.Köyde ilköğretim okulu vardır.

İçme suyu şebekesi köyün % 50 oranında ihtiyacını karşımaktadır.Elektrik,telefon mevcut olup önemli meselelerinde birisini Sağlık Ocağının bulunmayışıdır.

TOKMANAKLI KÖYÜ RESİMLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

TOKMANAKLI KÖYÜ VİDEOLARI İÇİN TIKLAYINIZ

 

 

Tokmanaklı köyüne özgü yemekler hangileridir? Adana Feke Tokmanaklı köyüne nasıl gidilir?  ​Tokmanaklı köyünde vefat edenler?

Tokmanaklı köyü resimleri,Tokmanaklı köyü Videoları,Tokmanaklı köyü facebook,Tokmanaklı köyü geçim kaynağı nedir? 

Tokmanaklı köyünde düğünler nasıl yapılır? Adana Tokmanaklı köyü cinayeti,

 

 

 

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.