Adana Feke Tortulu Köyü

Adana Feke Tortulu Köyü

Tortulu köyü hangi ilimizdedir? Tortulu köyü haberleri için tıklayın! Tortulu köyünde kaç kişi yaşamaktadır? Tortulu köyüne özgü yemekler hangileridir? Adana Feke Tortulu köyüne nasıl gidilir? Tortulu köyünde vefat edenler?

Tortulu Köyü Hangi ilimizdedir?

Tortulu köyü haberleri için tıklayınız! Tortulu köyünde kaç kişi yaşamaktadır?

ADANA'NIN KAÇ TANE KÖYÜ VARDIR?

Tortulu, Adana ilinin Feke ilçesine bağlı bir köydür.Köy halkı, Varsak Türkmenlerinden oluşmaktadır.VARSAK TÜRKMENLERİ kültür gelenek ve görenekleri yaşanmaktadır.

Köyün en güzel yemegi sütlü yarma çorbası,setik bazlaması, taze fasulye, bulgur pilavıdır...Geçmişi ilk çaglara dayanır...Katran mantarı ve üzüm pekmezi çok lezzetlidir...Yörede yaşayan insanlar tamamıyla Varsak Türkmenlerinden oluşmaktadır.

Gerek yaşantıları ve gerekse örf adetleriyle farsak kültürü çok belirgin bi şekilde yaşanmaktadır.Adana iline 142 km, Feke ilçesine 15 km uzaklıktadır.Oldukça dağık bir bölgede yer alması sebebiyle ulaşım oldukça güçtür.

 

haber-003.jpg

videogaleri-003.jpg

galeri-004.jpg

Böyde irili ufaklı birçok akarsu bulunmaktadır. Bu akarsular seyhan nehrinin kollarından yörede gö-su denilen ırmağa dökülmektedir.Bitki örtüsü alçaklarda maki yükseklerde iğne yapraklılardan oluşmaktadır.Köyün iklimi, Akdeniz iklimi etki alanı içerisindedir.

Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.Halen ilkel yöntemlerle tarım yapılmaktadır (Karasaban ve öküz ile).Yörede ekilebilir arazilerin genelde yüksek yerlerde olmasıda bunda etkendir.

Dere kenarlarında oluşan düz arazilerin küçük bahçelere dönüştürülmesiyle oluşturulmuş bostanlıklarda meyve sebze yetiştirmek suretiyle ihtiyaçlarını karşılayacak ölçüde tarım yapılmaktadır.

Hayvancılıkta bölgenin sarp ve kayalık olması nedeniyle kılkeçisi yetiştiriciliği öne çıksada son yıllarda orman işletmeleri müdürlüğünün getirdiği yasakla yöre halkı önemli bir geçim kaynağından yoksun bırakmıştır.

Köyde, ilköğretim okulu vardır ancak kullanılamamasının yanı sıra taşımalı eğitimden yararlanılmaktadır. Köyün içme suyu şebekesi ve kanalizasyon şebekesi yoktur. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur.

Köye ulaşımı sağlayan,kuzeyden maran geçidi bölgesinden ayrılan bir yolla köy merkezine,devamında ise ziyelli mahallesine kadar olan bir yol vardırr güneyden ise yerebakan köyünden ve kısacıklı darıbükü mevkiinden gelen iki farklı yol daha mevcuttur.

Fakat bu yollar kuzeyde maran geçidi, güneyde yerebekan köyü ve gö-su bölgesine kadar asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.

TORTULU KÖYÜ RESİMLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

TORTULU KÖYÜ VİDEOLARI İÇİN TIKLAYINIZ

 

Tortulu köyüne özgü yemekler hangileridir? Adana Feke Tortulu köyüne nasıl gidilir?  ​Tortulu köyünde vefat edenler?

Tortulu köyü resimleri,Tortulu köyü Videoları,Tortulu köyü facebook,Tortulu köyü geçim kaynağı nedir? 

Tortulu köyünde düğünler nasıl yapılır? Adana Tortulu köyü cinayeti,

 

 

 

 

 

 

 

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.