Adana Karaisalı Aşağıbelemedik Köyü

Adana Karaisalı Aşağıbelemedik Köyü

Aşağıbelemedik köyü hangi ilimizdedir? Aşağıbelemedik köyü haberleri için tıklayın! Aşağıbelemedik köyünde kaç kişi yaşamaktadır? Aşağıbelemedik köyüne özgü yemekler hangileridir? Adana Karaisalı Aşağıbelemedik köyüne nasıl gidilir?

Aşağıbelemedik Köyü Hangi ilimizdedir?

Aşağıbelemedik köyü haberleri için tıklayınız! Aşağıbelemedik köyünde kaç kişi yaşamaktadır?

ADANA'NIN KAÇ TANE KÖYÜ VARDIR?

Aşağıbelemedik, Adana ilinin Karaisalı ilçesine bağlı bir köydür.Köyün adının nereden geldiği ve geçmişi hakkında bilgi yoktur.Aşağı Belemedik köyü iki köyden medyana gelmekte olup köylerin birbirine uzaklığı 2 km'dir.

Köylerden birinin adı Gülüşlü, diğerinin adı Keştepe'dir.Her iki köy ayrı muhtarlık olduğu halde nüfus idaresince tek köy olarak kabul edilmektedir.Gülüşlü köyü Erenlerden Gülüş Dede'nin dergahının bulunduğu bir yer iken, zamanla dergah etrafına Belemedik köyünden gelip yerleşenler olmuştur.

Daha sonra bazı Türkmen aşiretleri yerleşse de köyün adı Belemedik'ten gelenlerden dolayı ve Belemedik köyüne göre daha aşağı olduğundan Aşağı Belemedik olarak anılmıştır. Pozantı'nın Yukarı Belemedik köyü ile akrabalıkları mevcuttur.

 

haber-003.jpg

videogaleri-003.jpg

galeri-004.jpg

Her ne kadar köy sürekli göç verse de kültürünü korumaktadır. Halen düğünler Davul ve Zurna ile yapılmaktadır. Davulla oynan Üç ayak halayını tüm köy gençleri bilir.Eskiden Düğünlerde sinsin oyanırmış.Köye has yemekler, Kesme Çorbası, lepe,Topalaklı ve İçli Köfte dir.

Köyün Eğitim düzeyi yüksektir. Köyün nufusuna kayıtlı birçok Mühendis , öğretmen,Doktor,Avukat, Emniyet mensubu ve TSK da üst rütbeli subay vardır.Köyde Ata sporu olan Kara Kucak Güreşi çok yaygındır.

Çevre il ve ilçelerle köylerde yapılan Güreş müsabakaların da derece almış çok güreşçisi vardır.Köydeki Güreşçiler arasında milli takıma kadar yükselmiş olanlar mevcuttur.

AKDENİZ BÖLGESİ HABERLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

Yer Köprü piknik yeri köy sınırları içerisindedir.Adana iline 55 km, Karaisalı ilçesine 5 km uzaklıktadır.Köyün iklimi, Akdeniz iklimi etki alanı içerisindedir.Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.

Köyde, ilköğretim okulu vardır, fakat taşımalı eğitimden yararlanılmaktadır. Köyün içme suyu şebekesi vardır ve kanalizasyon şebekesi yoktur.

PTT şubesi yoktur ancak PTT acentesi vardır. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.

AŞAĞIBELEMEDİK KÖYÜ RESİMLERİ İÇİ TIKLAYINIZ

AŞAĞIBELEMEDİK KÖYÜ VİDEOLARI İÇİN TIKLAYINIZ

 

Aşağıbelemedik köyüne özgü yemekler hangileridir? Adana Karaisalı Aşağıbelemedik köyüne nasıl gidilir?  ​Aşağıbelemedik köyünde vefat edenler?

Aşağıbelemedik köyü resimleri,Aşağıbelemedik köyü Videoları,Aşağıbelemedik köyü facebook,Aşağıbelemedik köyü geçim kaynağı nedir? 

Aşağıbelemedik köyünde düğünler nasıl yapılır? Adana Aşağıbelemedik köyü cinayeti,

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.