Adana Karaisalı Bekirli Köyü

Adana Karaisalı Bekirli Köyü

Bekirli köyü hangi ilimizdedir? Bekirli köyü haberleri için tıklayın! Bekirli köyünde kaç kişi yaşamaktadır? Bekirli köyüne özgü yemekler hangileridir? Adana Karaisalı Bekirli köyüne nasıl gidilir? Bekirli köyünde vefat edenler?

Bekirli Köyü Hangi ilimizdedir?

Ayakkıf köyü haberleri için tıklayınız! Bekirli köyünde kaç kişi yaşamaktadır?

ADANA'NIN KAÇ TANE KÖYÜ VARDIR?

Bekirli, Adana ilinin Karaisalı ilçesine bağlı bir köydür.Köyün geçmişi hakkında yeterli bilgi bulunamamasına rağmen Karaisalı ilçesinin en kalabalık köyüdür. Çatalan barajının yapılması ile köy sınırlarının doğusu baraj su toplama haznesine sırlanmıştır.

Bu baraj yapımı sonunda ilerisinde bulunan diğer köylerin yolunun geçiş güzergahı olması ile normalde büyük nüfusa sahip olmanın yanında hareketlilik kazanmıştır.Karaisalı yöresinde mevcut olan yemek kütürüne sahiptir.

Ayrıca Mayalı diye adlandırılan hamur ekmeği çok meşhurdur.Civar köylerde de mayalı yapılmasına rağmen tüm insanlar BEKİRLİ mayalısı başka derler. Bekirli köyü üzümü ile meşhur olup ayrıca köyde buğday,arpa,pamuk,ve ayçiçeği üretimi yapılmaktadır.

Köylüler geçimini tarım ve hayvancılıkla sağlarlar. Bekirli köyünün merkez ile bağlanmasından sonra köyün önde gelen geçim kaynaklarından birisi olan siyah keçi beslenmesinin yasakanmaya başlanmasından sonra köyde beyaz keçi ve zıraat'ın tavsiye ettiği büyük baş hayvanlar beslenmeye başlanmıştır.

 

haber-003.jpg

videogaleri-003.jpg

galeri-004.jpg

Ama hiçbirşey bekirli üzümünün yerini tutmaz ve tutamaz. Köyde iki adet kahvehane bulunmaktadır. Ayrıca köyde iki adet bakkal,bir adet i.ö.okulu bulunmaktadır. Birde yeniden inşa edilen çok güzel camiisi bulunmaktadır.Adana iline 40 km, Karaisalı ilçesine 25 km uzaklıktadır.Köyün iklimi, Akdeniz iklimi etki alanı içerisindedir.

AKDENİZ BÖLGESİ HABERLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.Köyde, ilköğretim okulu yoktur fakat taşımalı eğitimden yararlanılmaktadır. Köyün içme suyu şebekesi ve kanalizasyon şebekesi yoktur.

PTT şubesi yoktur ancak PTT acentesi vardır. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.

BEKİRLİ KÖYÜ RESİMLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

BEKİRLİ KÖYÜ VİDEOLARI İÇİN TIKLAYINIZ

 

Bekirli köyüne özgü yemekler hangileridir? Adana Karaisalı Bekirli köyüne nasıl gidilir?  ​Bekirli köyünde vefat edenler?

Bekirli köyü resimleri,Bekirli köyü Videoları,Bekirli köyü facebook,Bekirli köyü geçim kaynağı nedir? 

Bekirli köyünde düğünler nasıl yapılır? Adana Bekirli köyü cinayeti,

 

 

 

 

 

 

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.