Adana Karaisalı Çakallı Köyü

Adana Karaisalı Çakallı Köyü

Çakallı köyü hangi ilimizdedir? Çakallı köyü haberleri için tıklayın! Çakallı köyünde kaç kişi yaşamaktadır? Çakallı köyüne özgü yemekler hangileridir? Adana Karaisalı Çakallı köyüne nasıl gidilir? Çakallı köyünde vefat edenler?

Çakallı Köyü Hangi ilimizdedir?

Çakallı köyü haberleri için tıklayınız! Çakallı köyünde kaç kişi yaşamaktadır?

ADANA'NIN KAÇ TANE KÖYÜ VARDIR?

Çakallı, Adana ilinin Karaisalı ilçesine bağlı bir köydür.Köyün ismi Osmanlı zamanlarına dayanmaktadır.Osmanlı zamanında Çakallı köyünden bir kervan geçmiş.Bu kervanın önüne bir sürü çakal çıkmış bu çakallardan çok zorda olsa kurtulmuşlar.

Köyden çıkarken arkalarına bakarak bu köyün adı Çakallı'dır demişlerÇakallı köyünün gelenekleri,görenekleri arasında düğünler,merasimler,bayram ziyaretleri,bulunmaktadır.Köyümüzün yemeklerinin tadı çok güzeldir.

 

haber-003.jpg

videogaleri-003.jpg

galeri-004.jpg

Köyümüzün yemekleri;
1-)Topalak(Analı Kızlının farklı çeşidi) 2-)Tatar(Mantının farklı çeşidi) 3-)Bezimpe(Gözlemenin farklı çeşidi) 4-)Çakallı usülü çiğ köfte 5-)Sıkma 6-)Çökelek 7-)Yufka Ekmek

Adana iline 40 km, Karaisalı ilçesine 10 km, Salbaş Beldesi'ne de 10 km uzaklıktadır.Köyün iklimi, Akdeniz iklimi etki alanı içerisindedir.

AKDENİZ BÖLGESİ HABERLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.Köyde ilkokul vardır. 1-2-3-4.sınıfların bulunduğu iki sınıflı köy okulunda birde anaokulu vardır. Köyün hem içme suyu şebekesi hem de kanalizasyon şebekesi vardır.

PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. haftada 1 veya 2 kez ptt görevlileri köye gelerek postaları bırakmaktadır. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Düğün salonu vardır, salon aynı zamanda davetler ve yemekler içinde kullanılır.

Ayrıca köyde kız kuran kursuda faal bir şekilde çalışmaktadır. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.

ÇAKALLI KÖYÜ RESİMLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

ÇAKALLI KÖYÜ VİDEOLARI İÇİN TIKLAYINIZ

Çakallı köyüne özgü yemekler hangileridir? Adana Karaisalı Çakallı köyüne nasıl gidilir?  ​Çakallı köyünde vefat edenler?

Çakallı köyü resimleri,Çakallı köyü Videoları,Çakallı köyü facebook,Çakallı köyü geçim kaynağı nedir? 

Çakallı köyünde düğünler nasıl yapılır? Adana Çakallı köyü cinayeti,

 

 

 

 

 

 

 

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.