Adana Karaisalı Çorlu Köyü

Adana Karaisalı Çorlu Köyü

Çorlu köyü hangi ilimizdedir? Çorlu köyü haberleri için tıklayın! Çorlu köyünde kaç kişi yaşamaktadır? Çorlu köyüne özgü yemekler hangileridir? Adana Karaisalı Çorlu köyüne nasıl gidilir? Çorlu köyünde vefat edenler?

Çorlu Köyü Hangi ilimizdedir?

Çorlu köyü haberleri için tıklayınız! Çorlu köyünde kaç kişi yaşamaktadır?

ADANA'NIN KAÇ TANE KÖYÜ VARDIR?

Çorlu, Adana ilinin Karaisalı ilçesine bağlı bir köydür.Çor kelimesi hastalık, uğursuzluk gibi anlamları vardır. Esasen bir kısım ören yerleri nedeniyle bu ismin takılmış olabileceği tahmin edilmektedir.

Kesin bir bilgi mevcut değildir.Yörük-Türkmen köyü olup her kadın boş zamanında mutlaka istarının (çıkrığın) başına geçer ve çul, savan, çuval dokur. Ekonomik nedenlerle süt, peynir üretimi dayanışma gerektirdiği için yakın akrabaların, komşuların bu üretimde birleştikleri görülür.

Erkekler, suyun ısınmasını önlediği için, çam ağacından oyma sürahi (çam bardak) ve oyma kaşık yaparlar. Her cuma gecesi ölmüşlerin evlerini ziyaret ettiği ve onları hoş karşılanılması gerektiğine inanıldığı için günlük çalısının kökünden elde edilen yağ yakılarak tütsü yapılır ve Kuran'dan dua ve ayetler okunur.

 

haber-003.jpg

videogaleri-003.jpg

galeri-004.jpg

Nazara inanılır. Nazar değmemesi için kara çalı, çaltı dikeni, gök boncuk gibi takılar hayvanlara ve çocuklara takılır.Adana iline 65 km, Karaisalı ilçesine 15 km uzaklıktadır. Araplı, Akışlı, Bozukhüsür, Hüsür, Kalaycılar, Kevizli, Konurlu, Sürmeliler Cennetli mahalleleri vardır.

Toroslar'ın eteğinde kuruludur.9 parçadan oluşmuştur. aşırı dağılık ve engebelidir. bunun yanında çok güzel manzaraları vardır...Köyün iklimi, Akdeniz iklimi etki alanı içerisindedir.

AKDENİZ BÖLGESİ HABERLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır. Orman köyü olup ormancılık da ekonomisinde önemli bir yer tutmaktadır.Köyün Hüsür ve Kevizli mahallelerinde ilköğretim okulu vardır. Sürmellerdeiçme suyu şebekesi vardır.

Mahallelerin hiçbirinde kanalizasyon şebekesi yoktur. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Hüsür mahallesine ulaşımı sağlayan yol asfalt olup, Kevizli-Konurlu-Araplı-Cennetli mahallerinden geçen diğer yol ise stabilize toprak yoldur.

Kalaycılar, Akışlı ve Bozukhüsür mahallerine ise orman yoluyla ulaşım sağlanmaktadır. Köyde elektrik ve sabit telefon vardır.

ÇORLU KÖYÜ RESİMLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

ÇORLU KÖYÜ VİDEOLARI İÇİN TIKLAYINIZ

 

Çorlu köyüne özgü yemekler hangileridir? Adana Karaisalı Çorlu köyüne nasıl gidilir?  ​Çorlu köyünde vefat edenler?

Çorlu köyü resimleri,Çorlu köyü Videoları,Çorlu köyü facebook,Çorlu köyü geçim kaynağı nedir? 

Çorlu köyünde düğünler nasıl yapılır? Adana Çorlu köyü cinayeti,

 

 

 

 

 

 

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.