Adana Karaisalı Çukur Köyü

Adana Karaisalı Çukur Köyü

Çukur köyü hangi ilimizdedir? Çukur köyü haberleri için tıklayın! Çukur köyünde kaç kişi yaşamaktadır? Çukur köyüne özgü yemekler hangileridir? Adana Karaisalı Çukur köyüne nasıl gidilir? Çukur köyünde vefat edenler?

Çukur Köyü Hangi ilimizdedir?

Çukur köyü haberleri için tıklayınız! Çukur köyünde kaç kişi yaşamaktadır?

ADANA'NIN KAÇ TANE KÖYÜ VARDIR?

Çukur, Adana ilinin Karaisalı ilçesine bağlı bir köydür.Köy coğrafyasının dağlık olması sebebiyle altı mahalleden oluşmaktadır. İlk olarak ESKİ KÖY diye bilinen mahallenin ne zaman kurulduğu bilinememektedir.

Köyün adının nereden geldiği çoğrafi yapı olarak çukur bir olanda olmasından dolayı bu ismi almıştır. Ayrıca köyün diğer adına ÇÖMELEK denilmektedir, bunun sebebi ise köye gelen davulcunun bir düğün sırasında çömelekte mi çalak, yoksa dinelekte mi çalak sözünden sonra ahaliden bir kişinin çömelekde çalak cevabı sonrasında köyün adı çukur çömelek olarak bilinmektedir.

Köyünümüz keşfedilmeyi bekleyen kültür miraslarıla doludur.Hem tarihi ve dağlık ,ormanlık ve akarsuyun birleştiği noktadadır.Hem köy halkının misafirperver Anadolu insanını mirascısı olması bunun açık bir göstergesidir.

 

haber-003.jpg

videogaleri-003.jpg

galeri-004.jpg

Köyün dağlık ve ormanlık olması sebebiyle her türlü doğa sporuna elverişlidir. Okuma yazma seviyesi son yıllarda yüzde doksanlara çıkmıştır. Yayla kültürü gelişmiştir. En az köy tarihi kadar eskidir. Önemli yaylaları Kızıldağ Eğrice ve Kirazlı yayla(Kaltak)'dır.Adana iline 75 km, Karaisalı ilçesine 15 km uzaklıktadır.Köyün iklimi, Akdeniz iklimi etki alanı içerisindedir.

AKDENİZ BÖLGESİ HABERLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.Orman gelirleride eskiden beri çukur halkına destek olmuştur.Köyde, ilköğretim okulu vardır. Köyün içme suyu şebekesi vardır. PTT şubesi yoktur ancak PTT acentesi vardır. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.

ÇUKUR KÖYÜ RESİMLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

ÇUKUR KÖYÜ VİDEOLARI İÇİN TIKLAYINIZ

Çukur köyüne özgü yemekler hangileridir? Adana Karaisalı Çukur köyüne nasıl gidilir?  ​Çukur köyünde vefat edenler?

Çukur köyü resimleri,Çukur köyü Videoları,Çukur köyü facebook,Çukur köyü geçim kaynağı nedir? 

Çukur köyünde düğünler nasıl yapılır? Adana Çukur köyü cinayeti,

 

 

 

 

 

 

 

 

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.