Adana Karaisalı Durak Köyü

Adana Karaisalı Durak Köyü

Durak köyü hangi ilimizdedir? Durak köyü haberleri için tıklayın! Durak köyünde kaç kişi yaşamaktadır? Durak köyüne özgü yemekler hangileridir? Adana Karaisalı Durak köyüne nasıl gidilir? Durak köyünde vefat edenler?

Durak Köyü Hangi ilimizdedir?

Durak köyü haberleri için tıklayınız! Durak köyünde kaç kişi yaşamaktadır?

ADANA'NIN KAÇ TANE KÖYÜ VARDIR?

Yine 1950 li yıllarda biz ilkokulda okurken köyde toprak kayması (heyelan) oldu.Koca dere ile köyün en kuzeyindeki bizim ev arasından doğuda kalan kısım 50 cm. çökmüştü.Daha sonraki yıllarda burada kalan evler devlet yardımıyla Kelebek’e taşındı.

Bizler de Çankaşı mezrası ile birlikte 1958 yılında Kelebek’e yerleştik.Kelebek’te karakol, fırın,demirci,Hadi Emmi’nin kendi kurduğu motor değirmeni,Çırçır fabrikası,demiryolu çavuşlarının lojmanları ve kahvehaneler vardı.

Orta çeşme devamlı akar evlere su ordan taşınırdı,hayvanlar ordan sulanırdı.Daha sonra Tarım Kredi Kooperatifi de geldi.Kelebek artık cazip bir yer haline gelmişti.Etraf köyler Murtçukuru,Akgedik,Yeniköy,Bucak Demirçit Çavuşlu hatta Bozcalar köylüleri gündüzleri hep kelebek’e gelirlerdi.

 

haber-003.jpg

videogaleri-003.jpg

galeri-004.jpg

Diyebilirim ki yöremin insanlarını ben orada tanıdım ve sevdim,yöremizin kültürünü orada öğrendim ve sevdim.YÖRÜK TÜRKMENLERİ kültür gelenek ve görenekleri yaşanmaktadır.Adana iline 75 km, Karaisalı ilçesine 25 km uzaklıktadır.Köyün iklimi, Akdeniz iklimi etki alanı içerisindedir.Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.

AKDENİZ BÖLGESİ HABERLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

Köyde, ilköğretim okulu yoktur fakat taşımalı eğitimden yararlanılmaktadır. Köyün içme suyu şebekesi vardır ancak kanalizasyon şebekesi yoktur. PTT şubesi yoktur ancak PTT acentesi vardır. Sağlık ocağı vardır ancak sağlık evi yoktur.

Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.Durak köyünün 1 km. güneyinde Eski Durak mah.500m.kuzeyinde Merkez durumunda bulunan Kelebek mah.3 km.kuzeyinde Hankaşı mah.4 km doğusunda ise Erezderesi mah.vardır.
  2012 yılı muhtarı : ALİ ŞEN

 

DURAK KÖYÜ RESİMLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

DURAK KÖYÜ VİDEOLARI İÇİN TIKLAYINIZ

Durak köyüne özgü yemekler hangileridir? Adana Karaisalı Durak köyüne nasıl gidilir?  ​Durak köyünde vefat edenler?

Durak köyü resimleri,Durak köyü Videoları,Durak köyü facebook,Durak köyü geçim kaynağı nedir? 

Durak köyünde düğünler nasıl yapılır? Adana Durak köyü cinayeti,

 

 

 

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.