Adana Karaisalı Eğlence Köyü

Adana Karaisalı Eğlence Köyü

Eğlence köyü hangi ilimizdedir? Eğlence köyü haberleri için tıklayın! Eğlence köyünde kaç kişi yaşamaktadır? Eğlence köyüne özgü yemekler hangileridir? Adana Karaisalı Eğlence köyüne nasıl gidilir? Eğlence köyünde vefat edenler?

Eğlence Köyü Hangi ilimizdedir?

Eğlence köyü haberleri için tıklayınız! Eğlence köyünde kaç kişi yaşamaktadır?

ADANA'NIN KAÇ TANE KÖYÜ VARDIR?

Eğlence, Adana ilinin Karaisalı ilçesine bağlı bir köydür.Köyde geçmişten kalma konar-göçer Oğuz-Türkmen kültürün etkileri görülmekle beraber günümüzde köy hayatından şehir tarzı hayat biçimine bir geçiş söz konusudur.

Köy halkının geçmişte konar göçer hayvancılık yapan TÜRKMEN aşiretleri oldukları bilinmektedir.Bölgede tarım son 50-60 yılda gelişim gösterebilmiştir.TÜRKMEN kültür gelenek ve görenekleri yaşanmaktadır.

Adana iline 67 km, Karaisalı ilçesine 17 km uzaklıktadır.Köy eğlence çayı sayesine hayat bulmuştur.tarımın ve hayvancılığın kaynağı EĞLENCE ÇAYI'dır.

 

haber-003.jpg

videogaleri-003.jpg

galeri-004.jpg

köyde karaisalı ile özdeşleşen murt bitkisi çok yaygındır.ayrıca yöreye özgü olan hambeles bitkisi de köyün özel bitkilerindendir.Köyün iklimi, Akdeniz iklimi etki alanı içerisindedir.

AKDENİZ BÖLGESİ HABERLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.Köyde ilköğretim okulu vardır. Köyün hem içme suyu şebekesi hem kanalizasyon şebekesi vardır.

PTT şubesi yoktur ancak PTT acentesi vardır. 2008 yılında sağlık evi açılmıştır. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.

EĞLENCE KÖYÜ RESİMLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

EĞLENCE KÖYÜ VİDEOLARI İÇİN TIKLAYINIZ

Eğlence köyüne özgü yemekler hangileridir? Adana Karaisalı Eğlence köyüne nasıl gidilir?  ​Eğlence köyünde vefat edenler?

Eğlence köyü resimleri,Eğlence köyü Videoları,Eğlence köyü facebook,Eğlence köyü geçim kaynağı nedir? 

Eğlence köyünde düğünler nasıl yapılır? Adana Eğlence köyü cinayeti,

 

 

 

 

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.