Adana Karaisalı Hacılı Köyü

Adana Karaisalı Hacılı Köyü

Hacılı köyü hangi ilimizdedir? Hacılı köyü haberleri için tıklayın! Hacılı köyünde kaç kişi yaşamaktadır? Hacılı köyüne özgü yemekler hangileridir? Adana Karaisalı Hacılı köyüne nasıl gidilir? Hacılı köyünde vefat edenler?

Hacılı Köyü Hangi ilimizdedir?

Hacılı köyü haberleri için tıklayınız! Hacılı köyünde kaç kişi yaşamaktadır?

Hacılı, Adana ilinin Karaisalı ilçesine bağlı bir köydür.Köyün adının nereden geldiği ve geçmişi hakkında bilgi yoktur. Ancak, şu anki Karaisalı ilçe merkezinin Hacılı köyü olduğu söylenmektedir. Güneydeki kuva-i milliye hareketi; önece Hacılı, sonra Karaisalı'daki örgütlenmeyle başlamıştır.

Köyün düğünleri, perşembe günü, düğün evine bayrak dikilmesiyle başlar ve pazar günü biter. Düğünlerinde türlü oyunlar oynanır. "Dam düğünü" denen, düğün evinin çatısında yapılan, davullu eğlenceler de çok ilginçtir.

 

haber-003.jpg

videogaleri-003.jpg

galeri-004.jpg

Adana iline 60, Karaisalı ilçesine 10 Km. uzaklıktadır. Ortasından Körkün çayı geçer. 1 Km. yukarısında "Sak pınarı" denen piknik alanı vardır.Köyün iklimi, Akdeniz iklimi etki alanı içerisindedir.

AKDENİZ BÖLGESİ HABERLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

Köyün ekonomisi, tarım ve hayvancılığa dayanır. Tarımda; buğday, ay çiçeği, mısır, arpa, salçalık biber ve sebze gibi birçok tarım ürünü yetiştirilir. Hayvancılıkta en başta inek ve de etlik piliç hayvancılığı gelir.

Köyde ilköğretim okulu vardır. Köyün içme suyu şebekesi vardır ancak kanalizasyon şebekesi yoktur. PTT şubesi yoktur ancak PTT acentesi vardır. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.

HACILI KÖYÜ RESİMLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

HACILI KÖYÜ VİDEOLARI İÇİN TIKLAYINIZ

Hacılı köyüne özgü yemekler hangileridir? Adana Karaisalı Hacılı köyüne nasıl gidilir?  ​Hacılı köyünde vefat edenler?

Hacılı köyü resimleri,Hacılı köyü Videoları,Hacılı köyü facebook,Hacılı köyü geçim kaynağı nedir? 

Hacılı köyünde düğünler nasıl yapılır? Adana Hacılı köyü cinayeti,

 

 

 

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.