Adana Karaisalı Kaledağı Köyü

Adana Karaisalı Kaledağı Köyü

Kaledağı köyü hangi ilimizdedir? Kaledağı köyü haberleri için tıklayın! Kaledağı köyünde kaç kişi yaşamaktadır? Kaledağı köyüne özgü yemekler hangileridir? Adana Karaisalı Kaledağı köyüne nasıl gidilir? Kaledağı köyünde vefat edenler?

Kaledağı Köyü Hangi ilimizdedir?

Kaledağı köyü haberleri için tıklayınız! Kaledağı köyünde kaç kişi yaşamaktadır?

ADANA'NIN KAÇ TANE KÖYÜ VARDIR?

Kaledağı, Adana ilinin Karaisalı ilçesine bağlı bir köydür.Kaledağı köyü yerleşimi, hayvancılıkla uğraşan OĞUZ TÜRKMEN aşiretlerin yayla olarak kullanmışlardır.Zamanla yerleşik hayata geçerek şu anki halini almıştır.

Köyün ismi köy sınırı içinde bulunan bir kaleden dolayı bu ismi almıştır .TÜRKMEN kültür gelenek ve görenekleri yaşanmaktadır.Yemekleri: pırasa,kesme, hamur atması ,şepe, bazlama, hamur aşı,Adana iline 90 km, Karaisalı ilçesine 40 km uzaklıktadır.

Dağlıl bir yapısı vardır. bitki örtüsü çamdır belli bölgelerde maki etkilidir .köyün geçim kaynağı ormancılıktır .köyde bir kooparatif bulunmaktadır. kooparatif aracılığı ile orman kesimi yapılmaktadır .hayvancılık çok fazla yaygın değildir.

 

haber-003.jpg

videogaleri-003.jpg

galeri-004.jpg

Keçilerin ormanlarda otlatılması yasaklandığından küçük baş hayvancılık azalmıştır.köyde büyük akarsulsar yoktur. küçük dereler mevcuttur .tarım işleri çok yaygın değildir sadece buğday ekimi yapılır .Köyün iklimi, Akdeniz iklimi etki alanı içerisindedir.Köyün nüfusu 800 dür.

AKDENİZ BÖLGESİ HABERLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.Köyde ilköğretim okulu vardır. Köyün içme suyu şebekesi vardır ancak kanalizasyon şebekesi yoktur.

PTT şubesi yoktur ancak PTT acentesi vardır. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.

KALEDAĞI KÖYÜ RESİMLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

KALEDAĞI KÖYÜ VİDEOLARI İÇİN TIKLAYINIZ

 

Kaledağı köyüne özgü yemekler hangileridir? Adana Karaisalı Kaledağı köyüne nasıl gidilir?  ​Kaledağı köyünde vefat edenler?

Kaledağı köyü resimleri,Kaledağı köyü Videoları,Kaledağı köyü facebook,Kaledağı köyü geçim kaynağı nedir? 

Kaledağı köyünde düğünler nasıl yapılır? Adana Kaledağı köyü cinayeti,

 

 

 

 

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.