Adana Karaisalı Karakılıç Köyü

Adana Karaisalı Karakılıç Köyü

Karakılıç köyü hangi ilimizdedir? Karakılıç köyü haberleri için tıklayın! Karakılıç köyünde kaç kişi yaşamaktadır? Karakılıç köyüne özgü yemekler hangileridir? Adana Karaisalı Karakılıç köyüne nasıl gidilir? Karakılıç köyünde vefat edenler?

Karakılıç Köyü Hangi ilimizdedir?

Karakılıç köyü haberleri için tıklayınız! Karakılıç köyünde kaç kişi yaşamaktadır?

ADANA'NIN KAÇ TANE KÖYÜ VARDIR?

Karakılıç, Adana ilinin Karaisalı ilçesine bağlı bir köydür.Köyün önceki ismi "milvankale" idi.Köy sınırları içerisinde bulunan geçmişi roma dönemine ait olan "milvan kale" den almıştır.Daha sonra "Karakılıç" olarak değiştirilmiştir.

Menemencioğlu Türkmen Hacı Ahmet Bey'in yazdığı , (Son Menemenci Beyi Ahmet bey) İstanbulda sürgünde iken yazmıştır.Kitabının çoğu bu kalede Menemenci askerleri ile Osmanlı askerlerinin çatışmasını ve Menemencilerin kahramanlıklarını anlatır.

Menemenci Türkmenleri kültür gelenek ve görenekleri yaşanmaktadır.Adana iline 64 km, Karaisalı ilçesine 14 km uzaklıktadır.Köyün iklimi, Akdeniz iklimi etki alanı içerisindedir.

 

haber-003.jpg

videogaleri-003.jpg

galeri-004.jpg

AKDENİZ BÖLGESİ HABERLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

Köyün ekonomisi tarım orman ve hayvancılığa dayalıdır.Köy susuz olması nedeniyle tarım sadece yağan yağmur nedeniyle oluşan ürünü kaldırmaktadır. Fakat Ramazanoğlu vafkı nedeniyle köy halkı tarım yönünden eli kolu bağlanmaktadır.

Köyde ilköğretim okulu 3.sınıfa kadar vardır4,5,6,7,8 karaisalıya yatılıda okuyor.Köyün içme suyu şebekesi var. fakat yazın çok yetersizdir.Kanalizasyon şebekesi vardır. PTT şubesi yoktur Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon ve ttnet vardır.

KARAKILIÇ KÖYÜ RESİMLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

KARAKILIÇ KÖYÜ VİDEOLARI İÇİN TIKLAYINIZ

Karakılıç köyüne özgü yemekler hangileridir? Adana Karaisalı Karakılıç köyüne nasıl gidilir?  ​Karakılıç köyünde vefat edenler?

Karakılıç köyü resimleri,Karakılıç köyü Videoları,Karakılıç köyü facebook,Karakılıç köyü geçim kaynağı nedir? 

Karakılıç köyünde düğünler nasıl yapılır? Adana Karakılıç köyü cinayeti,

 

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.