Adana Karaisalı Kıralan Köyü

Adana Karaisalı Kıralan Köyü

Kıralan köyü hangi ilimizdedir? Kıralan köyü haberleri için tıklayın! Kıralan köyünde kaç kişi yaşamaktadır? Kıralan köyüne özgü yemekler hangileridir? Adana Karaisalı Kıralan köyüne nasıl gidilir? Kıralan köyünde vefat edenler?

Kıralan Köyü Hangi ilimizdedir?

Kıralan köyü haberleri için tıklayınız! Kıralan köyünde kaç kişi yaşamaktadır?

ADANA'NIN KAÇ TANE KÖYÜ VARDIR?

Kıralan, Adana ilinin Karaisalı ilçesine bağlı bir köydür.Yörede tren istasyonunun adıyla HACIKIRI olarak bilinir,yerel olarak günlük konuşmada HAÇKIRI olarak telafuz edilir.Cumhuriyetle yaşıt bir köydür.

Türkmen asıllı Yörük olmaları yemek ve kültürel zenginliklerinin ne kadar çok oldugunu anlatır.Köy nüfusunun %90 nı 4 Km.Üstteki Tarsus Kuşçular köyünden gelmiştir.Nedeni ise demiryolunun hacıkırdan geçmesidir.

 

haber-003.jpg

videogaleri-003.jpg

galeri-004.jpg

Çünki Alamanlar şantiye kurana kadar burada bir yerleşim yoktur.Eski Hacıkırı denilen yer yerköprü ile hacıkırı arasındaki yolun tam ortasındadır.Burası da Kuşçulardaki YÖRÜK TÜRKMENLERİN sürüleri ile kış aylarında bu bölgede yerleşerek geçirmeleridir.

Fakat tarihi bilinmemektedir zira eski Hacıkırı'nın hemen altındaki çamlıkuyununda tarihi bilinmemektedir.Eski Hacıkırının hemen yan tarafındaki Örentepede ve şaraphanede eski kavimlere ait kalıntılar mevcuttur.

Adana iline 68 km, Karaisalı ilçesine 18 km uzaklıktadır.Koordinatları 37o 15' 12" N (kuzey) ve 34o 57' 47"E (doğu).Köyün iklimi, Torosların güney yamacında Akdeniz İklimi etki alanı içerisindedir.Rakım Köyün alt kısmında 575 üst kımında ise 630 metredir.

AKDENİZ BÖLGESİ HABERLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır. Köyde daha çok Emekliler yaşamaktadır,büyük çoğunluğuda TCDD.emeklisidir.Köyde, ilköğretim okulu vardır ancak kullanılamamasının yanı sıra taşımalı eğitimden yararlanılmaktadır.

Köyün hem içme suyu şebekesi hem kanalizasyon şebekesi vardır. PTT şubesi yoktur ancak PTT acentesi vardır. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur.

Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.Turkcell 3G çekmektedir. Bazı operatörler cekmiyor.(Avea cekmiyor.)

KIRALAN KÖYÜ RESİMLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

KIRALAN KÖYÜ VİDEOLARI İÇİN TIKLAYINIZ

 

Kıralan köyüne özgü yemekler hangileridir? Adana Karaisalı Kıralan köyüne nasıl gidilir?  ​Kıralan köyünde vefat edenler?

Kıralan köyü resimleri,Kıralan köyü Videoları,Kıralan köyü facebook,Kıralan köyü geçim kaynağı nedir? 

Kıralan köyünde düğünler nasıl yapılır? Adana Kıralan köyü cinayeti,

 

 

 

 

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.