Adana Karaisalı Kırıklı Köyü

Adana Karaisalı Kırıklı Köyü

Kırıklı köyü hangi ilimizdedir? Kırıklı köyü haberleri için tıklayın! Kırıklı köyünde kaç kişi yaşamaktadır? Kırıklı köyüne özgü yemekler hangileridir? Adana Karaisalı Kırıklı köyüne nasıl gidilir? Kırıklı köyünde vefat edenler?

Kırıklı Köyü Hangi ilimizdedir?

Kırıklı köyü haberleri için tıklayınız! Kırıklı köyünde kaç kişi yaşamaktadır?

ADANA'NIN KAÇ TANE KÖYÜ VARDIR?

Kırıklı, Adana ilinin Karaisalı ilçesine bağlı bir köydür.Kırıklı köyünü bugünkü türkmenistan havalisinden gelen oğuz türkleri(türkmenler) kurmuştur,kırıklı köyünde yaşayan türkmenlerin bir kısmıda belli bi zaman sonra çukurovadaki zeytinli köyünü kurmuşlardır.

Türk kültürü hakimdir bölgeye.Adana iline 35 km, Karaisalı ilçesine 35 km uzaklıktadır.Köyün iklimi, Akdeniz iklimi etki alanı içerisindedir.

 

haber-003.jpg

videogaleri-003.jpg

galeri-004.jpg

AKDENİZ BÖLGESİ HABERLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır. Kırıklı köyü şuanki konumu ile karaisalının son köyü sayılabilir.Köyde şu an itibarı ile Tarım Kredi Kooperatifi, sağlık ocağı, eczane, ilk öğretim okulu, iki adet camimiz ve faaliyeti sürmekte olan tarımsal kalkınma kooperatifi ve sulama birliği kurma çalışmalarımız devam etmektedir.

Köy çiftçilikle geçinmekte olup genç nüfusumuzun bir kısmı çatalan içmesuyu arıtma tesislerinde çalışmaktadır.Köyde,Tarım Kredi Kooperatifi bulunmakta ve çiftçilerimize her tür kredi vermektedir ilköğretim okulu vardır.

Ancak ortaokul ve lise olmadığı için taşımalı eğitile özel servisle salbaş lisesine gitmektedir. Köyün içme suyu şebekesi kanalizasyon bulunmaktadir PTT şubesi ve pttbank vardır. Sağlık ocağı Vardır. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.Taşıma kooperatifi bulunmaktadır..

KIRIKLI KÖYÜ RESİMLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

KIRIKLI KÖYÜ VİDEOLARI İÇİN TIKLAYINIZ

Kırıklı köyüne özgü yemekler hangileridir? Adana Karaisalı Kırıklı köyüne nasıl gidilir?  ​Kırıklı köyünde vefat edenler?

Kırıklı köyü resimleri,Kırıklı köyü Videoları,Kırıklı köyü facebook,Kırıklı köyü geçim kaynağı nedir? 

Kırıklı köyünde düğünler nasıl yapılır? Adana Kırıklı köyü cinayeti,

 

 

 

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.