Adana Karaisalı Muratçukuru Köyü

Adana Karaisalı Muratçukuru Köyü

Muratçukuru köyü hangi ilimizdedir? Muratçukuru köyü haberleri için tıklayın! Muratçukuru köyünde kaç kişi yaşamaktadır? Muratçukuru köyüne özgü yemekler hangileridir? Adana Karaisalı Muratçukuru köyüne nasıl gidilir? Muratçukuru köyünde vefat edenler?

Muratçukuru Köyü Hangi ilimizdedir?

Muratçukuru köyü haberleri için tıklayınız! Muratçukru köyünde kaç kişi yaşamaktadır?

ADANA'NIN KAÇ TANE KÖYÜ VARDIR?

Murtçukuru, Adana ilinin Karaisalı ilçesine bağlı bir köydür.19.yüzyılda Mersin Silifke tarafından Adana ili Karaisalı ilçesi yakınlarına yerleşmiştirler.Bir kısmı halen Silifke'de Çetirevli köyünde kalmıştır.

Adana'ya gelenler otlak aramak amacıyla ikiye ayrılmış ve temaslar kopmuştur.Aşiretin yarısı Gökkuyu Köyüne diğer yarısıda Murtçukuru Köyüne yerleşmişleridir.Yazın Pozantı yönüne yaylaya çıkarlardı,kışın ise Murtçukuru köyünde ikametgah ederlerdi.

Köyün eski adı Çadırevli kelimesinden Çetirevli olarak değişmiştir.Cumhuriyet döneminde ise köyün çevresinde bol miktarda bulunan murt bitkisinden(hambelesin aşısız hali) dolayı adı Murtçukuru olmuştur.

Köydeki su kaynağından dolayı daha öncede yerleşim yeri olarakta kullanılmıştır. Bunu tarlaların içinden çıkan mezar kalıntıları çeşme önündeki yekpare su teknesinden, tuğla ve kiremit parçalarından anlıyoruz.

 

haber-003.jpg

videogaleri-003.jpg

galeri-004.jpg

Köyün ortasında bulunan tepenin insan eli ile yapılmış bir höyük olduğunu tahmin ediyoruz. Buna delil olarak köyün önünde bulunan delikli mancınık ağırlık taşlarından anlıyoruz. Muhtemelen bu höyükün üzerinde küçük bir hisar vardı ve kuşatma görmüştü.

ÇETİREVLİ YÖRÜK TÜRKMENLERİ kültür gelenek ve görenekleri yaşanmaktadır.Genellikle düğünlerde yüzük çorbası ve döğme pilavı yapılır Bamya da yenir genelde bir tabağı 3 kişi yer.
Adana iline 67 km, Karaisalı ilçesine 17 km uzaklıktadır.

Köyün tam batısında bucak köyünün akgedik mahallesi,kuzeybatısında bucak köyü,güneyinde kelebek köyü ve kuzeydoğu yönünde 5–6 km ileride altınova(yeniköy)bulunmaktadır.Köyün iklimi, Akdeniz iklimi etki alanı içerisindedir.

AKDENİZ BÖLGESİ HABERLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.Köyde çeşitli bakla bezelye bamya ve yaz aylarında incir yetişmektedir ayrıca ayçiçeği ve susam(küncü) yetişmektedir.Köyde, ilköğretim okulu yoktur fakat taşımalı eğitimden yararlanılmaktadır.

Köyün içme suyu şebekesi vardır ancak kanalizasyon şebekesi yoktur. PTT şubesi yoktur ancak PTT acentesi vardır.Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Köye ulaşımı sağlayan yol eskiden[[asfalttı.şimdi yeni muhtar sayesinde parke oldu.

Köyde elektrik ve sabit telefon vardır. Yaz mevsiminde su birgün var birgün yok , ya da elektrik olmuyor köyde bakkalda yok İhtiyaçlarımızı Karaisalı'dan gelen birisine telefon ediliyor telefon edilen kişi ihtiyaçlarımızı getiriyor.Köyde en çok tüketilen gıda maddesi sigara , bira.

MURATÇUKURU KÖYÜ RESİMLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

MURATÇUKURU KÖYÜ VİDEOLARI İÇİN TIKLAYINIZ

Muratçukuru köyüne özgü yemekler hangileridir? Adana Karaisalı Muratçukuru köyüne nasıl gidilir?  ​Muratçukuru köyünde vefat edenler?

Muratçukuru köyü resimleri,Muratçukuru köyü Videoları,Muratçukuru köyü facebook,Kuyucu köyü geçim kaynağı nedir? 

Muratçukuru köyünde düğünler nasıl yapılır?

 
 

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.