Adana Karaisalı Nergizlik Köyü

Adana Karaisalı Nergizlik Köyü

Nergizlik köyü hangi ilimizdedir? Nergizlik köyü haberleri için tıklayın! Nergizlik köyünde kaç kişi yaşamaktadır? Nergizlik köyüne özgü yemekler hangileridir? Adana Karaisalı Nergizlik köyüne nasıl gidilir? Nergizlik köyünde vefat edenler?

Nergizlik Köyü Hangi ilimizdedir?

Nergizlik köyü haberleri için tıklayınız! Nergizlik köyünde kaç kişi yaşamaktadır?

ADANA'NIN KAÇ TANE KÖYÜ VARDIR?

Nergizlik, Adana ilinin Karaisalı ilçesine bağlı bir köydür.Köyün adı nergiz çiçeginin çok olmasindan dolayi bu adı almıştır. Karaisalı halkı bu insanları Tahtacılar olarak tanır. Tahtacılar, Ege ve Akdeniz bölgelerinin ormanlık yörelerinde yaşayan ve ağaç işçiliğiyle uğraşan Alevi Türkmenlerdir.

Ataları, Oğuz boylarından Ağaçeriler'dir.TAHTACI TÜRKMENLERİ kültür gelenek ve görenekleri yaşanmaktadır.Yemekler:tutmaç çorbası,övelemeç çorbası,keşkek,arabaşı,mantı çorbası,içli köfte dışarıdan çok fazla evlilik olmadığı için kültürleri hala yalındır ve katışıksızdır.

 

haber-003.jpg

videogaleri-003.jpg

galeri-004.jpg

Sadece kışları köylerine gelirler yazları orman işi buldukları yerlerde çadır kurarak yaşarlar.nergizlik'in doğa güzelliği eşşizdir.nergiz çiçekleriyle,baraj gölüyle, ormanıyla harikadır.Önceleri eğitime önem verilmemesine rağmen şimdi çok farklıdır.

Üniversiteyi bitiren ve belli makamlarda olan birçok tahtacı vardır.Adana iline 58 km, Karaisalı ilçesine 8 km uzaklıktadır.Köyün iklimi, Akdeniz iklimi etki alanı içerisindedir.

AKDENİZ BÖLGESİ HABERLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

Köyün ekonomisi tarım,hayvancılık ve en önemlisi orman işletme şeğliğinde yaptıkları orman işçiliğine dayalıdır.Köyde, ilköğretim okulu vardır ancak kullanılamamasının yanı sıra taşımalı eğitimden yararlanılmaktadır.

Köyün içme suyu şebekesi vardır ancak kanalizasyon şebekesi yoktur. PTT şubesi yoktur ancak PTT acentesi vardır. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.

NERGİZLİK KÖYÜ RESİMLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

NERGİZLİK KÖYÜ VİDEOLARI İÇİN TIKLAYINIZ

Nergizlik köyüne özgü yemekler hangileridir? Adana Karaisalı Nergizlik köyüne nasıl gidilir?  ​Nergizlik köyünde vefat edenler?

Nergizlik köyü resimleri,Nergizlik köyü Videoları,Nergizlik köyü facebook,Nergizlik köyü geçim kaynağı nedir? 

Nergizlik köyünde düğünler nasıl yapılır?

 
 
 

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.