Adana Karaisalı Sarıkonak Köyü

Adana Karaisalı Sarıkonak Köyü

Sarıkonak köyü hangi ilimizdedir? Sarıkonak köyü haberleri için tıklayın! Sarıkonak köyünde kaç kişi yaşamaktadır? Sarıkonak köyüne özgü yemekler hangileridir? Adana Karaisalı Sarıkonak köyüne nasıl gidilir? Sarıkonak köyünde vefat edenler?

Sarıkonak Köyü Hangi ilimizdedir?

Sarıkonak köyü haberleri için tıklayınız! Sarıkonak köyünde kaç kişi yaşamaktadır?

ADANA'NIN KAÇ TANE KÖYÜ VARDIR?

Sarıkonak, Adana ilinin Karaisalı ilçesine bağlı bir köydür.Fettahlıoğlu Durmuş KARADAŞ Kaleminden.köyün esas adı FETTAHLI olup OĞUZ-TÜRKMEN Köyüdür. Şu an Türkiyenin büyük aşiretlerinden biri olan Fettahlı aşiretine mensuptur.

Dedelerimizin Osmaniye Bahçe yöresinden geldiği yapılan araştırmalar sonucunda ve 2002 yılında köyümüzde yapılan toplantıda konuşan Maraş Bölgesinden Mutlu FETTAHLIOĞLU'nun konuşmalarından anlaşılmıştır.

Fettahlı köyü konum itibari ile Seyhan nehrine biraz uzak kalması nedeniyle O zamanki muhtar sarıağanın oğlu İbrahim ÖCAL,Namı diyar GÖKKİYA ve ihtiyar heyeti karar alıp seyhan nehrinin kenarına yeni bir köy kurulması ve köylünün su ihtiyacını daha kolay karşılaması amacı ile kurulan köye SARIKONAK adını vermişlerdir.

 

haber-003.jpg

videogaleri-003.jpg

galeri-004.jpg

Muhtarlık olan Fettahlı ismi 1960 larda Karaisalı Kaymakamlığı tarafından sarıkonak olarak değiştirilmiştir.Köy Fettahlı,Ataklı ve Çorumlu adları ile 3 mahalleden oluşmakta iken Sarıkonak ve çorumlu 1996 yılında su tutulmaya başlanan ÇATALAN Barajı suyu altında kalarak tarihteki yerlerini almıştır.

Köy, TÜRKMEN gelenek görenekleri ile yetişmiş saygı ve sevgi ile yoğrulmuş ,bir zamanlar Karaisalı'nın büyük köylerinden biri olmasına rağmen Adana'ya göç vermektedir.Köy yemek çeşitleri bakımından zengin bir kültüre sahiptir.

TÜRKMEN gelenek-görenek kültürüne sahip olan yemek kültürü çeşitleri vardır. Bil hassa düğün yemeklerimiz vardı düğünlere gelen misafirlere sunulmak üzere vay be neydi o yemekler...

Hertürlü sebze yemeği- her türlü hamur yemekleri ve et yemekleri yapılardı. ama en önemlisi de sac arası küncülü çörek ve sıkmadır.Adana iline 90 km, Karaisalı ilçesine 40 km uzaklıktadır.Köyün iklimi, Akdeniz iklimi etki alanı içerisindedir.

AKDENİZ BÖLGESİ HABERLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.Köyde, ilköğretim okulu yoktur fakat taşımalı eğitimden yararlanılmaktadır. Köyün içme suyu şebekesi ve kanalizasyon şebekesi yoktur.

PTT şubesi yoktur ancak PTT acentesi vardır. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.

SARIKONAK KÖYÜ RESİMLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

SARIKONAK KÖYÜ VİDEOLARI İÇİN TIKLAYINIZ

Sarıkonak köyüne özgü yemekler hangileridir? Adana Karaisalı Sarıkonak köyüne nasıl gidilir? ​Sarıkonak köyünde vefat edenler?

Sarıkonak köyü resimleri,Sarıkonak köyü Videoları,Sarıkonak köyü facebook,Sarıkonak köyü geçim kaynağı nedir? 

Sarıkonak köyünde düğünler nasıl yapılır?

 
 
 

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.