Adana Karaisalı Tatık Köyü

Adana Karaisalı Tatık Köyü

Tatık köyü hangi ilimizdedir? Tatık köyü haberleri için tıklayın! Tatık köyünde kaç kişi yaşamaktadır? Tatık köyüne özgü yemekler hangileridir? Adana Karaisalı Tatık köyüne nasıl gidilir? Tatık köyünde vefat edenler?

Tatık Köyü Hangi ilimizdedir?

Tatık köyü haberleri için tıklayınız! Tatık köyünde kaç kişi yaşamaktadır?

ADANA'NIN KAÇ TANE KÖYÜ VARDIR?

Tatık, Adana ilinin Karaisalı ilçesine bağlı bir köydür.Köy Bizanslılardan kalmadır. Birçok yerleri ören yeridir. Köy ismini Eski insanlar şu şekilde isimlendirmişlerdir. Yakın köylerde yaşayan insanlar Köyde yaşayan insanların dillerini anlamadıkları için buradaki yaşayan insanlara tat insanlar lakabını takmışlar.

İnsanların dillerinde Tatığa gidiyoruz, Tatıktan geliyoruz diyerekten insanlar bu köyün isminin "Tatık" olmasına karar vermişlerdir.Tatık köyü eskiden merkez köy olup; köyde ilçeye bağlı olarak jandarma karakoluda mevcutmuş.

 

haber-003.jpg

videogaleri-003.jpg

galeri-004.jpg

Cuma günleri insanlar buradaki büyük eski camiye (eskiden kilise olarak kullanılmış) cuma namazı kılmaya gelirler ve cami etrafında kurulan çerçilerden çeşitli ürünlerler alıp satarlarmış. 1970 yılından önce köyde birde nehirden gemi ile taşıma yapılmıştır.

Düğün törenlerinde düğüne davetiye olarak okuntu dağıtılır. Perşembe günü ikindi vakti erkek evinde bayrak dikilir. Cuma günü düğün erkek evinde erkek kınası yapılır. Düğünler davul zurna ve orkestra ile yapılır.

Cuma günü belli bir saate kadar orkestra eşliğinde gençler eğlenir. Gecenin ilerleyen saatlerinde erkekler davul zurna eşliğinde eğlenirler. Cumartesi günü damat tarafının göndermiş olduğu Kına davarı denen ufak baş hayvan kesilir ve gelecek davetliler için çeşit çeşit yemekler yapılır.

Akşam kız kınası merasimi yapılır kız evinde kız tarafı için kırkım ve takı merasimi yapılır. Pazar günü kardeş kuşağı merasimi yapıldıktan sonra öğle saatlerinde gelin damat evine getirilir, burada erkek tarafı kırkım ve takı merasimi yapar ve düğün sona erer. Gerdekten sonra damat bayrağı indirir.

Bayramlarda bayram namazından sonra cemaat namaz çıkışı herkes birbiriyle bayramlaşır mezarlıklar ziyaret edilir dualar okunur köy halkı birbiriyle bayramlaşır. Hasta olanlar ziyaret edilir.Adana iline 110 km, Karaisalı ilçesine 60 km uzaklıktadır.Köyün iklimi, Akdeniz iklimi etki alanı içerisindedir.

AKDENİZ BÖLGESİ HABERLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.Köyde, ilköğretim okulu vardır ancak kullanılamamasının yanı sıra taşımalı eğitimden yararlanılmaktadır. Köyün içme suyu şebekesi ve kanalizasyon şebekesi yoktur.

PTT şubesi yoktur ancak PTT acentesi vardır. Sağlık ocağı vardır; ancak sağlık evi yoktur. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.

TATIK KÖYÜ RESİMLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

TATIK KÖYÜ VİDEOLARI İÇİN TIKLAYINIZ

 

Tatık köyüne özgü yemekler hangileridir? Adana Karaisalı Tatık köyüne nasıl gidilir?  ​Tatık köyünde vefat edenler?

Tatık köyü resimleri,Tatık köyü Videoları,Tatık köyü facebook,Tatık köyü geçim kaynağı nedir? 

Tatık köyünde düğünler nasıl yapılır?

 
 

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.