Adana Kozan Özbaşı Köyü

Adana Kozan Özbaşı Köyü

Özbaşı köyü haberleri, Kozan Özbaşı köyü güncel son dakika gelişmeleri, köy ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Adana köyleri arasında yer alan Özbaşı köyünde vefat edenler ve köyün eski adı haberimizde.

Özbaşı köyü hangi il ve ilçeye bağlı, Kozan Özbaşı köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Özbaşı köyü son dakika gelişmeleri, köye ait haberler, köye özgü yemekler, köyün tarihi, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Özbaşı, Adana ilinin Kozan ilçesine bağlı bir köydür.Köyün yemekleri Kozan ilçesi ve yöreye ait yemekler burada da yapılmaktadır.

İçli köfte, ekşili köfte, tarhana çorbası, mantı dövme çorbası, dövme pilavı, bulgur pilavı(pilav suyla pişirildikten sonra üzerine tavada kızdırılmış zeytin yağı veya tereyağ dökülerek yapılır) başlıca yemeklerdendir.Patlıcandan yapılan közleme veya gavur aşı. Kabak, kabak yaprağı ve kabak çiçeği ile yapılan ekşilikabak. Kabak çiçeği dolması gibi yemekler yöreseldir.Diğer yemeklerden sebze yemekleri de ilçede yapılan yemekler gibidir; patlıcandan yapılan yemekler, taze fasulye, bamya, kabak ve biber dolması, kuru fasulye, nohut yahni, barbunya, bulgur pilavı, pirinç pilavı gibi yemekler aynıdır.

Adana iline 96 km, Kozan ilçesine 26 km uzaklıktadır. Köyün iklimi, Akdeniz iklimi etki alanı içerisindedir.
Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır. Köyde, ilköğretim okulu vardır ancak kullanılmasının yanı sıra taşımalı eğitimden yararlanılmaktadır.kanalizasyon şebekesi vardır. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.