Adana Saimbeyli Çatak Köyü

Adana Saimbeyli Çatak Köyü

Çatak, Adana ilinin Saimbeyli ilçesine bağlı bir köydür.Köyün adı olan Çatak kelimesi yol kavşaği anlamına gelmektedir.TÜRK kültür gelenek ve görenekleri yaşanmaktadır.Köyde, Varsak Oğuz Türkleri yaşamaktadır. Köyde yayla kültürü vardır.

Yazları köy halkı yaylaya çıkmaktadır. Köyün meşhur yemekleri bulgur pilavı cacık, havuz, cilbir dolazdır.Adana iline 159 km, Saimbeyli ilçesine 40 km uzaklıktadır. geneli engebeli bi arazi yapısına sahip olup neredeyse her türden bitki yetişmektedir.

İklim karma akdeniz karasal iklime sahip yüksekleri iğne yapraklı çam ardıç gibi agaçlar enginler de makilik alanlar görülür yazları sıcak ve kurak kışları yağışlı ve soğuktur ortalama rakım 1080 m dır. Köyde 3 tane akarsu bulunur beşeri yapı genel 2 veya 3 katlı evler dır.Köyün iklimi, Akdeniz iklimi etki alanı içerisindedir. karsal etki gösterir.bitki türü ormanlardır.yazlar serin kışlar isekar yağışlı olur.

haber-003.jpg

videogaleri-003.jpg

galeri-004.jpg

Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa ve ormancılığa dayanır.
Yerleşim yerinin köy tüzel kişiliği alması ile birlikte köyün tüzel kişiliğini temsil etmesi için köy muhtarlık seçimleri de yapılmaktadır.
Seçildikleri yıllara göre köy muhtarları:
2006 - YAŞAR KAYHAN
2004 - EFE ALİ ÖĞÜT
1999 - Yakup Kayhan
1994 - Hacı Kayhan
1989 - Fevzi Öğüt
1984 - Fevzi Öğüt
Köyde, ilköğretim okulu vardır.bazı komşu köyler taşımalı olarak bu köye gelir. Köyün içme suyu şebekesi vardır.ancak kanalizasyon şebekesi yoktur. PTT şubesi yoktur ancak PTT acentesi vardır. Sağlık ocağı vardır ancak sağlık evi yoktur. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır. Köyde Cami vardır. Ayrıca köye cuma günleri pazar kurulmaktadır.çocuk oyun parkı vardır

 

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.