Adana Saimbeyli Çeralan Köyü

Adana Saimbeyli Çeralan Köyü

Çeralan, Adana ilinin Saimbeyli ilçesine bağlı bir köydür.Adananın feke ilçesinin tapan adlı 7 muhtarlık bir köyünden insanların avcılık amacıyla önceleri geldikleri sanılmaktadır.

Önceleri yazın gelinip kalınmış olan çeralanın eski yerleşimi mezarlık cıvarındadır.Zamanla köy yerleşimi şu an bulunan yerine kaymıştır.Köyün gelenek, görenek ve yemekleri hakkında bilgi yoktur.
Adana iline 206 km, Saimbeyli ilçesine 50 km uzaklıktadır. Köye ulaşım iki farklı yoldan sağlanmaktadır.1.si saimbeyli ilçesine varmadan fekenin tırtat adlı köyünden saparak gidilir.Bu yolun 15–20 km'si stabilize yoldur.Kışın 2-3 ay gibi bir süre ulaşım sağlanamamaktadır.Saimbeyli üzerinden gelinen yol asfalt olup çatalçam adlı köyden ana yoldan ayrılarak köye ulaşılmaktadır.Yer yer bozuk asfalt vardır.Saimbeyli üzeri gelinen yolda çok fazla viraj vardır.Saimbeyli-Çeralan Köyü arası 50 km olup 1saat'te köye ulaşılmaktadır.Kışın yollar karlı olduğu için süre dahada uzamaktadır.

haber-003.jpg

videogaleri-003.jpg

galeri-004.jpg

Köyün iklimi; akdeniz iklimi sınırları içerisinde gösterilmesine karşın karasal iklim hüküm sürmektedir. yazlar sıcak ve kurak kışlar soğuk ve kar yağışlıdır. Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.
Köyde, ilköğretim okulu vardır. Köyün içme suyu şebekesi, kanalizasyon şebekesi vardır. PTT şubesi yoktur ancak PTT acentesi vardır. Sağlık ocağıyoktur, sağlık evi var fakat kullanılmamaktadır. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon,turkcell,avea,internet vardır.

 

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.