Adana Saimbeyli Kandilli Köyü

Adana Saimbeyli Kandilli Köyü

Adana, Saimbeyli ilçesine bağlı bir köydür.Tüzel kişilik kazanmadan önce Kötün isimli köyün merkez mahallesi olan bu köyün adının nereden geldiği ve geçmişi hakkında bilgi yoktur.

Yılın 6 ayı yaşı dğer altı ayıda kurusu pişirilen (barbunya) fasulyesi. cilbir yemeği,
Adana iline 155 km, Saimbeyli ilçesine 28 km uzaklıktadır. Köyün iklimi, Akdeniz iklimi ve Karasal iklim etki alanı içerisindedir.

Köyün ekonomisi tarım, hayvancılık ve geçici işçiliğe dayanır.İklim olarak hafif karasal ile akdeniz iklimi hakimdir. Kar yağışları görülmektedir. Sulama suyu sıkıntısı olmakla birlikte içme suyu sıkıntısı yoktur, yaklaşık 30 km uzaklıktaki Gök Tepe bölgesinden saf kar suyu gelmektedir.Kireç oranı sıfırdır.Köy domates ve fasulyesiyle ünlüdür. Bölgede köyün domatesi nam salmıştır. Köy iki dağın arasında dere yatağı üzerine kurulmuştur. Köyde kahvehane bulunmamaktadır. Bundan dolayı spor kültürü hakimdir. Yediden yetmişe bütün erkekler voleybol oynamasını bilir ve beton saha mevcuttur.

haber-003.jpg

videogaleri-003.jpg

galeri-004.jpg

Köyde ilköğretimokulu bulunmaktadır. Köyde, kanalizasyon şebekesi yoktur. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. daglık bir bölgede olup iki dagın arasıdır.

 

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.