Adana Saimbeyli Kızılağaç Köyü

Adana Saimbeyli Kızılağaç Köyü

Kızılağaç köyü hangi ilimizdedir? Kızılağaç köyü haberleri için tıklayın! Kızılağaç köyünde kaç kişi yaşamaktadır? Kızılağaç köyüne özgü yemekler hangileridir? Adana Saimbeyli Kızılağaç köyüne nasıl gidilir? Kızılağaç köyünde vefat edenler?

Kızılağaç Köyü Hangi ilimizdedir?

Kızılağaç köyü haberleri için tıklayınız! Kızılağaç köyünde kaç kişi yaşamaktadır?

ADANA'NIN KAÇ TANE KÖYÜ VARDIR?

Kızılağaç, Adana ilinin Saimbeyli ilçesine bağlı bir köydür.Köyün eski adı Pannik'tir, halk dilinde Pağnık olarak ta telaffuz edilir. Köy dağlık ve engebelidir.Köy, etrafında Gökmenler, Çerelan, Gedikli, Çorak ve Çatak köyleri ile sınır komşusu olup arazilerinin büyük bir bölümü beyaz çam ağaçları ile kaplıdır.

Köyde karasal iklim görülür ancak karasal iklim ile Akdeniz iklimi arasında geçiş iklimine sahiptir. Kışlar soğuk ve kar yağışlı, yazlar kurak ve sıcaktır.

 

haber-003.jpg

videogaleri-003.jpg

galeri-004.jpg

Köyün ekonomisi tarım, hayvancılık ve balıkçılığa dayalıdır. Köyde bağcılık ve kiraz tarımı yapılmakta olup bağlardan pekmez elde edilir.

Köy "Köykent Projesi" kapsamındadır. Köyde balıkçılık gelişmiştir. Köyde kurulan alabalık tesisleri köy turizmine ve ekonomik gelişimine katkı sağlamaktadır.

AKDENİZ BÖLGESİ HABERLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

Köy halkı son olarak hidroelektrik santral yapımına karşı gösterdiği hassasiyetle adından söz ettirmiştir.

Yerleşim yerinin köy tüzel kişiliği alması ile birlikte köyün tüzel kişiliğini temsil etmesi için köy muhtarlık seçimleri de yapılmaktadır.Köyde, ilköğretim okulu vardır fakat taşımalı eğitimden yararlanılmaktadır.Köyün içme suyu şebekesi vardır ancak kanalizasyon şebekesi yoktur. PTT şubesi yoktur ancak PTT acentesi vardır. sağlık ocağı vardır. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.

KIZILAĞAÇ KÖYÜ RESİMLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

KIZILAĞAÇ KÖYÜ VİDEOLARI İÇİN TIKLAYINIZ

 

Kızılağaç köyüne özgü yemekler hangileridir? Adana Saimbeyli Kızılağaç köyüne nasıl gidilir?  ​Kızılağaç köyünde vefat edenler?

Kızılağaç köyü resimleri,Kızılağaç köyü Videoları,Kızılağaç köyü facebook,Kızılağaç köyü geçim kaynağı nedir? 

Kızılağaç köyünde düğünler nasıl yapılır? Adana Kızılağaç köyü cinayeti,

 

 

 

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.