Adana Saimbeyli Mahmutlu Köyü

Adana Saimbeyli Mahmutlu Köyü

Mahmutlu, Adana ilinin Saimbeyli ilçesine bağlı bir köydür.Yöreye ilk yerleşen kişinin adının Mahmut olduğu ve köyün adının da buradan geldiği rivayet edilmektedir.Kardeşi Hacı Ali'nin adı da köyün diğer mahallesinin adıdır.

Tam olarak ne zaman kurulduğu bilinmese de tarihinin Osmanlı'ya kadar uzandığı gerçektir.Kozanoğlu Yusuf Ağa'nın köyü yaylak olarak kullandığı ve Osmanlı askerleriyle yapılan savaşta, Kötünbeli denilen mevkide çetesiyle birlikte öldürüldüğü bilinmektedir.Kozanoğlu Yusuf Ağa'nın cansız bedeni, daha sonra vurulduğu yerden kaldırılarak Kötün mezarlığına defnedilmiştir.

Adana iline 168 km, Saimbeyli ilçesine 34 km uzaklıktadır.Arazi oldukça engebelidir. Tarım alanları çok azdır.Akdeniz ikliminin de etkisiyle ormanlar geniş yer kaplamaktadır.

Köyün iklimi, Akdeniz iklimi etki alanı içerisindedir.Yaz ayları sıcak ve kurak geçmekle birlikte kış ayları kar yağışlı ve soğuk geçer.Köyde konumu itibariyle 4 mevsim belirgin olarak yaşanmaktadır.

Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.Buğday ve arpa önemli tahıl ürünleridir. Ayrıca bağcılık yaygındır.Son yıllarda kiraz yetiştiriciliği oldukça yaygınlaşmıştır.Yazın sebzecilik yapılır.Yörede köyde üretilen domatesler büyük rağbet görmektedir. Hayvancılık son yıllarda ormanlık alanların korumaya alınmasıyla birlikte eski önemini kaybetmiştir.Hayvancılıkla uğraşanların birçoğu hayvanlarını satmıştır.

haber-003.jpg

videogaleri-003.jpg

galeri-004.jpg

Köyde ilköğretim okulu vardır. Köyün içme suyu şebekesi bulunmaktadır. kanalizasyon şebekesi yoktur. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Köye ulaşımı sağlayan yol toprak olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.

 

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.