Adana Saimbeyli Naltaş Köyü

Adana Saimbeyli Naltaş Köyü

Naltaş, Adana ilinin Saimbeyli ilçesine bağlı bir köydür.Önceleri Ermeniler'in yerleşim bölgesi olan köy, Osmanlı'nın son dönemlerinde Türkler'e geçmiştir. Şu anda köyde yaşayanlar Varsak Türkleri'dir.

TÜRK kültür gelenek ve görenekleri yaşanmaktadır. Yemekleri; etli içli köfte,lepe,cırrık çorbası, topalan, kabaklı tatlısı,tarhana vb. Adana iline 196 km, Saimbeyli ilçesine 40 km uzaklıktadır.Köyün en alçak yerinin rakımı 1650m köyün en yüksek dağı olan bozoğlan dağında ise rakım 2400 dür.

Köyün iklimi, Akdeniz iklimi etki alanı içerisindedir.Karasal iklim de etkilemektedir. Köyün önceleri geçim kaynağı hayvancılık ve tarıma dayalı idi. Şu anda susuzluk ve kuraklık nedeniyle köydeki insanlar geçim zorluğuna düşmüşlerdir. Bu sebeple genç nüfüs, diğer şehirlere göç etmek zorunda kalmaktadır.Genç nüfus genel olarak Almanya'ya göç etmiş olup Dortmund'da geçimlerini sağlamaktadırlar.

haber-003.jpg

videogaleri-003.jpg

galeri-004.jpg

Yerleşim yerinin köy tüzel kişiliği alması ile birlikte köyün tüzel kişiliğini temsil etmesi için köy muhtarlık seçimleri de yapılmaktadır.
Seçildikleri yıllara göre köy muhtarları:  :2009 - Sinan Menteş
2004 - Yaşar Menteş
1999 - İsmail Sarıkaya
1994 - Osman Menteş
1989 - Mehmet Menteş
1984 - Halit Yıldızhan
Köyde, ilköğretim okulu vardır ancak kullanılamamasının yanı sıra taşımalı eğitimden yararlanılmaktadır. Köyün içme suyu şebekesi vardır ancak kanalizasyon şebekesi yoktur. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Köye ulaşımı sağlayan yol orman yolu olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.
Denetim nedeniyle ağaç kesilmemekte, köy halkı da yakacak ihtiyacını karşılayamamaktadır.

 

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.