Adana Sarıçam Akkuyu Köyü

Adana Sarıçam Akkuyu Köyü

Akkuyu, Adana ilinin Sarıçam ilçesine bağlı bir köydür.200 yıla yakın bir geçmişi olan Akkuyu, Osmanlının iskan politikası sonucunda yerleşik yaşama geçmiştir. Ancak sürü hayvancılığının halen azda olsa sürdüğü gözlenmektedir.

Beyaz bir kuyunun yakınlarında kurulduğu için bu adı almıştır. Eski adı Kırıntı'dır.Şehir merkezine çok yakın olmasına rağmen henüz yörük kültürünün etkisi hala görülmektedir. Köyün toplu bir şekilde Antalyadan geldiği resmi olmamakla beraber düşünülmektedir.Kaldı ki yörük kültürünün önemli bir öğesi olan göçebe hayat herkesin malumudur ve Antalyadan Adana Çukurovaya göçü doğrular nitelikdedir.Ancak günümüz Akkuyusunda göçebe yörük hayatı yaşayan kalmamıştır.

Köyde müze bulunmamaktadır.Devlet Müzeler ve Tarihi Değerleri Koruma Genel Müdürlüğü tarafından geçmiş yıllarda Adana Akkuyu köyünde bir müze yapılması meclisde önerge olarak tartışılmış ancak bir yanlış anlaşılma sonucu Mersin Akkuyu köyüyle ismen karıştırıldığı için Nükleer Santral yapılmasını kolaylaştırabilir düşüncesiyle siyasi sebeblerden dolayı meclis çoğunluğunun kabulünü alamayan bu önerge kabul görmemiştirAdana ili merkezi Merkez ilçelerinden Sarıçam ilçesine 15 km uzaklıktadır. Çukurovanın en yüksek noktalarından sayılabilir. Kimi kesimleri hafif engebelidir.

haber-003.jpg

videogaleri-003.jpg

galeri-004.jpg

Köyün iklimi, Akdeniz iklimi etki alanı içerisindedir. Akdeniz iklimine uygun olarak yazları sıcak ve nemli,kışları ılık ve yağışlı geçmektedir Maki bitki örtüsü hakim bitki örtüsüdür.

hayvancılık ve özellikle tarım en önemli geçim kaynağı olmakla birlikte köy dışardan almaya başladığı göçle beraber köyde geçim kaynağı olarak sanayi elemanlığı,işçilik gibi meslek dallarına sahip nüfus da giderek artmaktadır.


Köyde ilköğretim okulu vardır. Köyün içme suyu şebekesi vardır ancak kanalizasyon şebekesi yoktur. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup, elektrik,internet ve sabit telefon vardır.

 

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
2
0
0
0
0
1
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.