Adana Sarıçam Avcılar Köyü

Adana Sarıçam Avcılar Köyü

Avcılar, Adana ilinin Sarıçam ilçesine bağlı bir köydür.Avcılar köyü 1850 yıllarında kurulmuş bir köydür.O zamanki adı tabiki Avcılar köyü değildir.

Yörede ilk yerleşim yeri olarak 1750 ve 1800 yıllarda eşkiyalığın kol gezdiği vurkaççılığın alabildiğine yaygın olduğu Osmanlı iderecilerinin baş edemediği aşiret kavgalarının çok olduğu dönemde osmanlı idrecilerinden dönemin Adana valisi zorunlu iskâna tâbi tuttuğu bir köy var yörede bu köyün adı da Yarımca köyüdür.

Bu köyden sonra yerleşen köylerde tabiki küçük parçalar oldugu için muhtarlık yönünden bu köye bağlı oluşmuşlar bunlardan biri de Küçük Yarımca köyü. Ne zaman ki 1960 yıllarına kadar buraya bağlı kalır, 1960 yılında yapılan ihtilal köyleri ayırır ve bu köyde Avcılar köyü olarak isim alır buköye bağlı iki mahallesi vardı. Bir tanesi Niğdeliler ikinciside tekeliler mahallesidir. Avcılar köy halkının tamamına yakını Türkmen'dir. Şu andaki köy nüfusunun %60 civarında 1950 yıllarında yerleşmiş olan Yörükler teşkil etmektedir. Köyün gelenek, görenek ve yemekleri hakkında bilgi yoktur.

haber-003.jpg

videogaleri-003.jpg

galeri-004.jpg

Adana iline 31 km, Sarıçam ilçesine 26 km uzaklıktadır. Köyün iklimi, Akdeniz iklimi etki alanı içerisindedir.
Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır. Yerleşim yerinin köy tüzel kişiliği alması ile birlikte köyün tüzel kişiliğini temsil etmesi için köy muhtarlık seçimleri de yapılmaktadır.
Seçildikleri yıllara göre köy muhtarları:
2009 -
2004 - Ahmet Şimşek
1999 - Ahmet Şimşek
1994 - Ahmet Şimşek
1989 - Ahmet Şimşek
Köyde, ilköğretim okulu vardır ancak kullanılamamasının yanı sıra taşımalı eğitimden yararlanılmaktadır. Köyün içme suyu şebekesi yoktur ancak kanalizasyon şebekesi vardır. PTT şubesi yoktur ancak PTT acentesi vardır. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.

 

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.