Adana Tufanbeyli Damlalı Köyü

Adana Tufanbeyli Damlalı Köyü

Damlalı, Adana ilinin Tufanbeyli ilçesine bağlı bir köydür.OĞUZ TÜRKMEN kültür gelenek ve görenekleri yaşanmaktadır.Köy Gelenek - Görenek olarak eskiden gelen degerlerine sahip çıkmış gelenek ve göreneklerini yaşatmaya devam etmektedir.

İnsanları misafir perver sıcak kanlıdır. Başka kültüresahip insanların gelenek ve göreneklerine saygı gösteren bir toplumdur. Köyde okuma alışkanlığı kazandırma,yeni nesillere eğitim ve öğretim yeterince anlatımamaktdır. Köyün nüfusuna göre ve yıllara göre okumuş insan sayısı her geçen gün artmış okuyan insanlarının %80 i makam ve mevki sahibidir.Okula giden öğrenci sayısı 1970 lerde %15,1980 %22,1990 %85,2000 %98 olarak diğer köylerin ortalamasını geçmektedir.Adana iline 194 km, Tufanbeyli ilçesine 4 km uzaklıktadır.yer şekli olarak hafif engebelidir.batısında doğanlı köyü,doğusunda tufanbeyli,kuzeyinde kürebeli yaylası,güneyinde fıyrat dağı bulunmaktadır.

Damlalı barajı faaliyete geçmeden önce karasal iklim yaşanırken, barajın faaliyete geçmesi ile ılıman ikli( kışları ılık ve yağışlı yazları serin geçmektedir.Düşen yağış yağmur olup kar etkisini yitirmiştir

haber-003.jpg

videogaleri-003.jpg

galeri-004.jpg

Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.tarım konusunda yeterince bilinçli dğillerdir.son zamanlarda ekonomik geliri fazla olan mahsüller yetiştirilmeye ağırlık verilmiştir.fakat piyasaya değerinden çok daha aşağı fiyata mahsül satışı yapılmaktadır.tarımda en büyük eksiklik giderin iyi hesaplanmıyor olmasıdır.

Köyde ilköğretim okulu vardır. Köyün içme suyu şebekesi vardır ancak kanalizasyon şebekesi yoktur. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.

 

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.