Adana Tufanbeyli Demiroluk Köyü

Adana Tufanbeyli Demiroluk Köyü

Demiroluk, Adana ilinin Tufanbeyli ilçesine bağlı bir köydür.Demiroluk Köyü önceleri Çatalçam köyünün yayla bölgesi durumunda bulunmuştur.

Sivas'tan gelen göçmenler buraya yerleşmek istemiş ve bunun üzerine Çatalçam köyünden birkaç ailenin buraya yerleşmesi sonucu köy kurulmuştur. Önceleri Çatalçam'ın bir mahallesi iken 1957 yılında köy olmuştur.

Köyün tarihi Hititlere ve Roma dönemine dayanmaktadır. Köy M.Ö 1298 yıllarında Hititler tarafından kurulmuştur. Bu dönemde önemli bir maden işleme alanı olan köyde Roma döneminden kalma bir kilise bulunmasına rağmen zamanla tahrip edilmiş ve günümüze birkaç kayadan başka bir şey kalmamıştır. Köyde bulunan tarihi eserler Adana Arkeoloji Müzesi'nde sergilenmektedir. Ayrıca köyün üst kısmında mağaralar da bulunmaktadır.Adana iline 216 km, Tufanbeyli ilçesine 31 km uzaklıktadır. Arazisi engebeli olan köyün rakımı yaklaşık olarak 1650 m'dir. Adana'yı Kayseri'den ayıran Orta Torosların en yüksek zirvelerinden olan Beydağı'nın (3395 m) eteklerindedir.
Köyün iklimi, Akdeniz iklimi etki alanı içerisindedir.

haber-003.jpg

videogaleri-003.jpg

galeri-004.jpg

Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır..
Yerleşim yerinin köy tüzel kişiliği alması ile birlikte köyün tüzel kişiliğini temsil etmesi için köy muhtarlık seçimleri de yapılmaktadır.
Köyde ilköğretim okulu vardır. Köyün içme suyu şebekesi vardır ancak kanalizasyon şebekesi yoktur. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.

 

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum