Adana Yumurtalık Hamzalı Köyü

Adana Yumurtalık Hamzalı Köyü

Hamzalı köyü hangi ilimize bağlıdır? Hamzalı köyü nerede? Yumurtalık ilçesinin köyleri hangileridir? Hamzalı köyüne nasıl gidilir? Hamzalı köyüne özgü yemekler hangileridir? Adana nın kaç tane köyü vardır? Adana nın plakası, adana nın posta kodu?

Hamzalı köyü nerede? Yumurtalık ilçesinin köyleri hangileridir? Hamzalı köyüne nasıl gidilir? Hamzalı köyüne özgü yemekler hangileridir? Yumurtalık ın kaç tane köyü vardır? Adana nın plakası,Hamzalı köyünde vefat edenler ? Hamzalı köyünün yöresel yemekleri neleri nelerdir ? Hamzalı köyünde kaç kişi yaşamaktadır ? Hamzalı köyü oyunları, halayları, bayramları ? Hamzalı köyü yöresel kıyafetleri ?  Hamzalı köyünün muhtarları?

ADANA'NIN KAÇ TANE KÖYÜ VARDIR?

Hamzalı, Adana ilinin Yumurtalık ilçesine bağlı bir köydür.
Hamzalı köyü; Yunanistan'ın Selanik şehrinin Matlisa kasabasından 1924 yılında mübadele sonucunda göç edip gelen muhacirlerin yerleştiği ve yaşadığı bir köydür.

Köyün adı; zamanında köyün kurulduğu yerde var olan Hamza Bey Çiftliğinden esinlenerek koyulmuştur. Köyün eski adlarından biri de Bedros'tur.

 

haber-003.jpg

videogaleri-003.jpg

galeri-004.jpg

 

Yemekleri:Papuçlar, soğan dolagıcı,kaçamak, pırasa,kabak ve pirinç pitesi,içli köfte,yüssük çorbası,mantı,sarmısakllı köfte,mercimekli köfte,baklava,reşdi helvası,palüze,zerde,sütlü tarhana çorbası,kaşa çorbası,popara vb.gibi Selanik'ten hiç diğişikliğe uğramadan gelen geleneksel yemeklerimizdir.

Ayrıca yine kendi isimlerini taşıyan muhacir ekmeği de köyde kendine has fırınlarda yapılmaktadır.
Bu köyde tipik egenin hoşgörüsü,güleryüzlülüğü, misafirperverliği çok net gözükmektedir. Egeden yüzlerce km ötede bir ege durmakta karşınızda. Ben bir egeli olarak köyü ziyaret ettiğimde egenin kokusunu aldım.

Umarım bu meziyetleri hiç kaybetmeden var oldukları müddetçe devam ettirirler. Hamzalıyı Yumurtalık'ın diğer köylerinden ayıran en önemli özelliği en modern köy görünümünde olması idi.(hem fiziki hem de kültürel olarak). Sanırım bu saat itibariyle 38 internet kullanıcısı var. Mesela biraz daha aşağıdaki Demirtaş köyünde internet yeni gelmişken burada 38 ev internet kullanıyordu.

Pek çok köyde görmediğim köye gelen misafirleri konuk etmek için konuk evleri var. Zaten gördüğüm kadarıyla konuk evinin olup olmamasından ziyade cömert yürekleri var. Yolunuz düşerse buralara bu güzel ege (bence ege)köyünde, kahvesinde bir sohbet edin. Güzel ve zevkli bir mola olacağına garanti veriyorum.Adana iline 66 km, Yumurtalık ilçesine 16 km uzaklıktadır.

Köyün ulaşım sorunu bulunmamaktadır. Bu yüzden köy halkı ulaşım sorunu yaşamamaktadır.

AKDENİZ BÖLGESİ HABERLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

Köyün iklimi, Akdeniz iklimi etki alanı içerisindedir.
Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır. Köy halkının çoğunluğu tarımla uğraşmaktadır.

Bundan dolayı köyün en büyük geçim kaynağı tarımdır.
Köyde ilköğretim okulu vardır. Köyün içme suyu şebekesi, kanalizasyon şebekesi, içme su deposu ve bahçelerde kanal suyu şebekesi vardır.

PTT şubesi yoktur ancak PTT acentesi vardır. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.

 

HAMZALI KÖYÜ RESİMLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

HAMZALI KÖYÜ VİDEOLARI İÇİN TIKLAYINIZ

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.