Adana Yumurtalık Haylazlı Köyü

Adana Yumurtalık Haylazlı Köyü

Haylazlı köyü hangi ilimize bağlıdır? Haylazlı köyü nerede? Yumurtalık ilçesinin köyleri hangileridir? Haylazlı köyüne nasıl gidilir? Haylazlı köyüne özgü yemekler hangileridir? Adana nın kaç tane köyü vardır? Adana nın plakası, adananın posta kodu?

Haylazlı köyü nerede? Yumurtalık  ilçesinin köyleri hangileridir? Haylazlı köyüne nasıl gidilir? Haylazlı köyüne özgü yemekler hangileridir? Yumurtalık ın kaç tane köyü vardır? Adana nın plakası? Haylazlı köyünde vefat edenler ? Haylazlı köyünün yöresel yemekleri neleri nelerdir ? Haylazlı köyünde kaç kişi yaşamaktadır ? Haylazlı köyü oyunları, halayları, bayramları ? Haylazlı köyü yöresel kıyafetleri ?  Haylazlı köyünün muhtarları?

ADANA'NIN KAÇ TANE KÖYÜ VARDIR?

Haylazlı, Adana ilinin Yumurtalık ilçesine bağlı bir köydür.
1865 yılında Toroslar'dan ve Kayseri'den göç edip kıyıya yerleşen nüfusun yaşadığı, Davudi dağı ve Uyuz dağı arasındaki yerleşim birimidir.

 

haber-003.jpg

videogaleri-003.jpg

galeri-004.jpg

 

Köyün önceki adı "Muradiye"dir. Bir rivayete göre, bir dönemin Adana Valisi Bahri Paşa, köylülerin yerleşik yaşama geçmeleri için onlara bağ çubuğu vermiş, ancak yerleşik yaşama geçmek istemeyen köylüler çubukların kök kısımlarını yakmışlardır.

Bunun üzerine vali "siz haylaz insanlarsınız sizin köyünüzün adı haylazlı olsun" demiş ve köyün ismi bu şekilde değişmiştir.
 

İlk olarak liderliğini buraya göç eden Yörükler ve kardeşleri yapmıştır. Fertlerinin bir bölümü Türkmen soyismiyle bu köyde ve geri kalanları da hayatlarını memleketin değişik yerlerinde sürdürmektedirler.Genelde düğünler içkilidir.

Köylüler halk olarak diğer köylere nazaran birbirine tutkundur.Adana iline 72 km (dağ yolu 52 km), Yumurtalık ilçesine 13 km uzaklıktadır.

AKDENİZ BÖLGESİ HABERLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

Köyün iklimi, Akdeniz iklimi etki alanı içerisindedir.Köyün ekonomisi tarım hayvancılık ve turizme dayalıdır. Köyün topraklarının büyük bölümünde sulu tarım yapılmaktadır.

Köyün diğer bir gelir kaynağı da balıkçılıktır.Köyde ilköğretim okulu ve anaokulu vardır. Köyün içme suyu şebekesi ve kanalizasyon şebekesi vardır.

Ptt şubesi yoktur ancak ptt acentesi vardır. Sağlık ocağı ve sağlık evi vardır. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde kaldırım taşı kullanılmıştır. Köyde elektrik ve sabit telefon vardır.

HAYLAZLI KÖYÜ RESİMLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

HAYLAZLI KÖYÜ VİDEOLARI İÇİN TIKLAYINIZ

 

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.