Adana Yüreğir Hacıali Köyü

Adana Yüreğir Hacıali Köyü

Hacıali köyü hangi ilimize bağlıdır? Hacıali köyü nerede? Hacıali Yüreğir ilçesinin köyleri hangileridir? Hacıali köyüne nasıl gidilir? Hacıali köyüne özgü yemekler hangileridir? Adana nın kaç tane köyü vardır? Adana plakası, adana posta kodu?

Hacıali, Adana ilinin Yüreğir ilçesine bağlı bir köydür.Köyün adının nereden geldiği ve geçmişi hakkında bilgi yoktur.Adana iline 25 km, Yüreğir ilçesine 25 km uzaklıktadır.

Ulaşım Adana Büyükşehir Belediyesi 178 Numaralı hat ile sağlanmaktadır. Otobüsler Taşköprü önündeki otobüs durağından kalkmakta ve 35 dakika sürmektedir.  

Bunun dışında Yüreğir Kaymakamlığı önünden solaklı Minibüsleri köye gitmektedir. Köy çevre köylere göre daha durumu iyi olan bir köydür.Köyün iklimi, Akdeniz iklimi etki alanı içerisindedir.köyün ekonomisi çok gelişmiştir. Bunun sebebi hayvancılık ve tarım alanında gelişmiş olmasından kaynaklanmaktadır. Ayrıca öğretmen,müdür gibi kamu yetkilileri de köye gelip gitmektedirler.

 

haber-003.jpg

videogaleri-003.jpg

galeri-004.jpg

ADANA'NIN KAÇ TANE KÖYÜ VARDIR?

Köyde bir tane ilköğretim okulu vardır. Okulun adı Yeni Hacıali İlköğretim Okulu'dur. Müdür İsmail ÜZÜN'dür. Müdürle birlikte toplam 12 öğretmen okulda görev yapmaktadır. Okulun eksikleri de müdürümüzün yardımları ve köy muhtarının aracılığıyla köylülerimiz tarafından giderilmektedir. Okul tek katlı 8 derslikli küçük bir okuldur. Okulda her sınıftan bir şube bulunmaktadır. Boş geçen ders olmamakta, kadrolu atama olmayan branşlar için Yüreğir İlçe Milli Eğitim tarafından öğretmenler görevlendirilmektedir.

Köyün hem içme suyu şebekesivar.PTT şubesi yoktur postalar PAMUK MARKETE gelmekte Sağlık ocağı YOK ancak sağlık evi VARDIR doktor haftada birkaç günde bir geliyor . Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.

HACIALİ VİDOLARI İÇİN TIKLAYINIZ !!!

HACIALİ KÖYÜ FOTO GALERİSİ İÇİN TIKLAYINIZ !!!

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.