Adana Yüreğir Paşaköy Köyü

Adana Yüreğir Paşaköy Köyü

Paşaköy nerede? Yüreğir ilçesinin köyleri hangileridir?Paşaköy büyük köyüne nasıl gidilir? Paşaköy köyüne özgü yemekler hangileridir? Adana'nın kaç tane köyü vardır? Adana plakası,Paşaköy de vefat edenler ?

Paşaköy nerede? Yüreğir ilçesinin köyleri hangileridir?Paşaköy büyük köyüne nasıl gidilir? Paşaköy özgü yemekler hangileridir? Adana'nın kaç tane köyü vardır? Adana plakası,Paşaköy de vefat edenler ?

ADANANIN KÖYLERİNİ GÖRMEK İÇİN TUKLAYIN !!!

Paşa köyünde yaşayan insanların ataları Sudan'dan, çiftçilik yapsınlar diye Osmanlı döneminde görevli bir paşanın Çukurova bölgesine tayini çıkınca tarımda ve pamuk yetiştiriciliğinde uzman oldukları için yaklaşık 10 aileyi beraberinde Çukurova bölgesine getirmiştir.

 

haber-003.jpg

videogaleri-003.jpg

galeri-004.jpg

Daha önce yerleşimi olmayan toprakları tarıma açıp köy durumuna getirmiş isimlerini de "Asmalı", "Göbeören", "Forlar" Ve son olarak da son köye isim araştırılırken kendilerini getiren paşa düşünülerek ismi "Paşa köyü" olarak belirlenmiştir. İlk dönemlerde paşadan dolayı ilgi gören köy yakın zamana kadar şehir merkezine göç vermiştir.

Şu anda paşa köyünde Sudan'dan gelen yaklaşık 8 aile yaşamaktadır. Köy halkı geçimlerini zor şartlarda hayvancılıkla sağlamaktadır.En önemli yemekleri kurutulmuş bamye ile hamur ve tavukla yapılan aside çorbasıdır. Köy halkının Sudan'dan gelirken yanlarında özel yetiştirilmiş yaban tavşanlarını getirmişlerdir. Köy halkı tavşanlara bakamadığı için doğaya salınmıştır. Tazılar yardımıyla avlanan yabani tavşanlar köy halkına ait özel pişirim teknikleriye tavşan yahnisi yapılmaktadır.

ADANANIN KÖYLERİNE AİT MEŞHUR YEMEKLER BURADA !!!

Adana iline 27 km, Yüreğir ilçesine 26 km uzaklıktadır.Köyün iklimi, Akdeniz iklimi etki alanı içerisindedir.Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.Köyde, ilköğretim okulu vardır ancak kullanılamamasının yanı sıra taşımalı eğitimden yararlanılmaktadır. Köyün içme suyu şebekesi ve kanalizasyon şebekesi yoktur. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur.

Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.

PAŞAKÖY KÖYÜ RESİMLERİ İÇİN TIKLAYINIZ !!!

PAŞAKÖY KÖYÜ VİDEOLAI İÇİN TIKLAYINIZ !!!

PAŞAKÖY KÖYÜ HABERLERİ İÇİN TIKLAYINIZ !!!

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.