Adana Yüreğir Sarıçam Köyü

Adana Yüreğir Sarıçam Köyü

Sarıçam köyü hangi ilimize bağlıdır? Sarıçam köyü nerede? Yüreğir ilçesinin köyleri hangileridir? Sarıçam köyüne nasıl gidilir? Sarıçam köyüne özgü yemekler hangileridir? Adana nın kaç tane köyü vardır? Adana plakası, adana posta kodu?

Sarıçam köyü nerede? Yüreğir  ilçesinin köyleri hangileridir? Sarıçam köyüne nasıl gidilir? Sarıçam köyüne özgü yemekler hangileridir? Yüreğir'in kaç tane köyü vardır? Adana nın plakası? Sarıçam köyünde vefat edenler ? Sarıçam köyünün yöresel yemekleri neleri nelerdir ? Sarıçam köyünde kaç kişi yaşamaktadır ? Sarıçam köyü oyunları, halayları, bayramları ? Sarıçam köyü yöresel kıyafetleri ?  Sarıçam köyünün muhtarları?

Sarıçam, Adana ilinin Sarıçam ilçesine bağlı bir köydür.Köyün adının çevresinde bulunan sık ve gür çam ormanlarından alındığı bilinmektedir.YÖRÜK TÜRKMENLERİ Aşireti kültür gelenek ve görenekleri yaşanmaktadır.

Köyün gelenekleri, geçmişte Yörük Türkmenleri yaşantısı yaşadıklarından köklü bir yapıya sahiptir.Akrabalık bağları oldukça güçlüdür.Düğünlerde kına gecesi ve yerel adetler halen varlığını sürdürmektedir. Köyün erkekleri bayramlarda tek tek evleri gezerek bayramlaşma yaparlar.

 

haber-003.jpg

videogaleri-003.jpg

galeri-004.jpg

Erkeklerden sonra kadınların bayramlaşması başlar. Hasta ve yaşlı ziyaretleri bu kültürün önemli bir yönüdür. Asker uğurlama ve asker kınası törenleri devamlılığını sürdürmektedir.Geleneklerine sahiptirler. Anadolu insanıyla bütünleşmiş misafirperverlik ve hoşgörü olgularının yoğun olarak görülebilmesi mümkündür.
Adana iline 20, Sarıçam ilçesine 15 km uzaklıktadır. Köy, Kozan yolu üzerindedir. 

ADANA BAĞLI KÖYLER HANGİLERİDİR ?

İmamoğlu, Kozan, Aladağ yolunu birbirine bağlamaktadır.Köyün çevresi çam ağaçlarıyla çevrili olup tabiatla iç içedir.Köyün iklimi, Akdeniz İkliminin etki alanı içerisindedir. Kışları yağmurla geçtiği gibi yazları da ciddi şekilde kurak geçmektedir. Bundan dolayı köy sakinlerinde son zamanlarda yaylacılık gelişmiştir. Yazları Pozantı, Akçatekir, Çiftehan tarafına yaylaya çıkarlar.İlçenin 2009 yılı nüfusu 807'dir.

Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır. Ziraii tarımda yapılmaktadır.Son zamanlarda zeytincilikte de gözle görülür bir gelişme vardır.

Köyde 1000 dönüme yakın arazide fidancılık yetiştirilmesi yapılmakta olup ithalat ve ihracaat yapılmaktadır. Ayrıca büyük bir tavuk çiftliğide mevcuttur. Köyün gençleri tavuk çiftliğinde ve fidancılık yetiştirilmesinde istihdam edilmektedir.

Köyde, İLKÖĞRETİM okulu VARDIR fakat taşımalı eğitimde yapılmaktadır.
Köyün içme suyu şebekesi vardır fakat kanalizasyon şebekesi yoktur.

PTT şubesi yoktur ancak PTT acentesi vardır.
Sağlık ocağı ve eczehane yoktur fakat 1 km ileride ki Mustafalar köyünden istifade edilmektedir
Köy yolu asfalttır.

SARIÇAM KÖYÜ VİDEOLARI İZLE !!!

SARIÇAM KÖYÜ RESİMLERİ !!!

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.