Adana Yüreğir Şıhmurat Köyü

Adana Yüreğir Şıhmurat Köyü

Şıhmurat köyü hangi ilimizdedir ? Şıhmurat köyü hangi ilimizdedir ? Şıhmurat köyü haberleri için tıklayın ! Şıhmurat köyünde kaç kişi yaşamaktadır ? Şıhmurat köyüne özgü yemekler hangileridir?

Şıhmurat köyü haberleri için tıklayın! Şıhmurat köyünde kaç kişi yaşamaktadır? 

 

ADANIN TARİHİ GEÇMİŞİ ... 

Şıhmurat, Adana ilinin Yüreğir ilçesine bağlı bir köydür. Köyün adı hakkında bir rivayete göre Murat Dede olarak bilinen önemli bir zatın burada ikamet etmiş olmasından dolayı buraya Şıhmurat köyü denilmiştir.Köyün tarihi çok eski zamanlara dayanmaktadır. Köyün Önceki adı bilinmemektedir. 

 
 
Köyde okuma yazma oranı %95'dir. Köyün en tanınmış yemeği yüsük çorbası, dövme pilavı, köy tandır ekmeği, lahana sarmasıdır(diğer yemekleri adana ile benzerdir). Köyün örf ve adetleri Adanayla örtüşmektedir. Adana iline 18 km, Yüreğir ilçesine 18 km uzaklıktadır.Batısında Doğankent beldesi, doğusunda Ağzıbüyük köyü, kuzeyinde Kayarlı köyü, güneyinde ise Sağdıçlı (Arapköy) bulunmaktadır. Ayrıca güzel bir gölü de bulunmaktadır.Karataş denizine uzklığı yaklaşık 25 km dir. Köyün iklimi, Akdeniz iklimi etki alanı içerisindedir.
 
 
 
Nem aranı  %85 lere kadar yükselmektedir.Buna bağlı olarak temmuz ve ağustos aylarında hissedilen sıcaklık 45-50 cc'yi bulmaktadır. Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır. Çukurova'nın tamamında olduğu gibi çok verimli topraklara sahip olan köyde Seyhan baraj gölünden yapılan sulama ile senede 3 ürün alınabilmektedir. Köyde 2007 tarihi itibarı ile %60 mısır, %20 narenciye, %20'unu ise diğer ürünler oluşturmaktadır.Bunun yanında köyde hayvacılık son yıllarda büyük gelişmeler göstermekte olup, büyükbaş hayvan besiciliği ön planda gözükmektedir. Köyde 1 lokanta, 3 bakkal,1 market, 2 kahvehane bulunmaktadır. Köyde, kullanımda olan bir ilköğretim okulu vardır. Köyün hem içme suyu şebekesi hem kanalizasyon şebekesi vardır. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Köye ulaşımı sağlayan yol asvalt olup, köyde elektrik ve sabit telefon vardır.
 

ŞIHMURAT KÖYÜ RESİMLERİ İÇİN TIKLAYINIZ !!!

 

ŞIHMURAT KÖYÜ VİDEOLARI İÇİN TIKLAYINIZ !!!

 

Şıhmurat köyüne özgü yemekler hangileridir? Adana Yüreğir Şıhmurat köyüne nasıl gidilir? Şıhmurat köyünde vefat edenler?

Şıhmurat köyü resimleri, Şıhmurat köyü Videoları, Şıhmurat  köyü facebook. Şıhmurat köyü geçim kaynağı nedir? 

Şıhmurat köyünde düğünler nasıl yapılır? 

 

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.