Adana Yüreğir Yeniköy Köyü

Adana Yüreğir Yeniköy Köyü

Yeniköy köyü hangi ilimizdedir? Yeniköy köyü haberleri için tıklayın! Yeniköy köyünde kaç kişi yaşamaktadır?Yeniköy köyüne özgü yemekler hangileridir? Adana Yüreğir Yeniköy köyüne nasıl gidilir? Yeniköy köyünde vefat edenler?

Yeniköy köyü haberleri için tıklayın! Yeniköy köyünde kaç kişi yaşamaktadır? 

 
YeniköyAdana ilinin Yüreğir ilçesine bağlı bir köydür.Osmanlı Devleti ve 1960 yılına kadar Çulhaveren köyü olarak kayıtlarda geçmektedir.Köyün ekonomisi pamuk ekimi1990 yıllardan sonra mısır ekimine geçmiş olup humuslu topraklara narenciye ekimi yapılmıştır .hayvancılık meraların azlığından gelişmemiş tir. karpuz kavun soğan turp acebek bamya başlıca ekilen ürünlerdir.
 
 

haber-003.jpg

videogaleri-003.jpg

galeri-004.jpg

OĞUZ TÜRKMENLERİ kültür gelenek ve görenekleri yaşanmaktadır. Geleneklerine sahiptirler.

Oğuz boylarından geldikleri için avcılık sporu yaparlar misafirperverdirler.Geleneklerine oldukça bağlıdırlar.Akrabalık bağları güçlüdür.Yabani ördek kaz dolması, içli köfte, kuzu kaburga dolması, yüzük çorbası, lokma dökmek, irmik helvası, karakuş tatlısı,aşure, sütlaç.

 

 

 
Adana iline 28 km olup tuzla yolu kadıköy güzergahından dönülür ayrıca doğankent içinden yunusoğlu beldesi ve cineköyü içerisinden 2 km sonra varılır.Köyün iklimi, Akdeniz iklimi etki alanı içerisindedir.Köyde su şebekesi, elektirik ve telefon olup, yolu asfat olduğu için taşımacılıkla eğitim yapılmaktadır.
 

YENİKÖY KÖYÜ RESİMLERİ İÇİN TIKLAYINIZ !!!

 

YENİKÖY KÖYÜ VİDEOLARI İÇİN TIKLAYINIZ !!!

 

Yeniköy köyüne özgü yemekler hangileridir? Adana Yüreğir Yeniköy köyüne nasıl gidilir? Yeniköy köyünde vefat edenler?

Yeniköy köyü resimleri,Yeniköy köyü Videoları,Yeniköy köyü facebook.Yukarıçiçekli köyü geçim kaynağı nedir? 

Yeniköy köyünde düğünler nasıl yapılır? Adana Yeniköy köyü cinayeti.

 

Yeniköy köyü gelenek ve görenekleri. Yeniköy köyünde kız isteme nasıl yapılır? Yeniköy köyünde ramazan bayramı görüntüleri, Yeniköy köyü kurban bayramı görüntüleri. Adana plakası, Adana posta kodu, Adana'ya özgü yemekler hangileridir? Yeniköy köyüne hangi veteriner bakıyor? Yeniköy köyüne yakın hastane, park, eczane, okul, market, avm, tamirci, çilingir, petrol ofisi VAR MI?

 

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.