Adatepe Köyü Video

Adatepe Köyü haberleri, Devrek Adatepe köyü güncel son dakika gelişmeleri, Adatepe köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Zonguldak Köyleri Arasında yer alan Adatepe Köyünde vefat edenler, köyün eski adı ve dahası haberimizde.

Adatepe, Zonguldak ilinin Devrek ilçesine bağlı bir köydür. Zonguldak iline 85 km, Devrek ilçesine 25 km uzaklıktadır.

Köyün genel yemekleri mısır çorbası, kavşak, malay, cevizli baklava, kara lahana yemeği, keşli makarna, cevizli ekmek kömeci, ekmek bazlamac, gözleme, köy ekmeğidir.

Köyün iklimi, Karadeniz iklimi etki alanı içerisindedir.

Köyde ithalata dayali agir sanayi olup makro duzeyinde milli hasilada her yıl bir artis söz konusudur. Gecen yıl imf ile yapilan kredi anlasmasi geregi köyde kamu mallarinin özellestirilmesi ilkesi yururluge girmistir dermisim, köylu halki genelde emekli olup buyuk sehirlere is gucu göcu söz konusudur.

Köyde, ilköğretim okulu vardır ancak kullanılamamasının yanı sıra taşımalı eğitimden yararlanılmaktadır. Köyün içme suyu şebekesi vardır ancak kanalizasyon şebekesi yoktur. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve Sağlıkevi yoktur. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.

VİDEOYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.