Ağrı Eleşkirt Körpeçayır Köyü

Ağrı Eleşkirt Körpeçayır Köyü

Körpeçayır Köyü hangi ilimizdedir, köyde kaç kişi yaşamaktadır, köye özgü yemekler hangileridir, Ağrı iline bağlı bu güzel köye nasıl gidilir, köyde doğal yaşam nasıldır?

Körpeçayır, Ağrı ilinin Eleşkirt ilçesine bağlı bir köydür. Ağrı iline 41 Km., Eleşkirt ilçesine 7 km uzaklıktadır. Köyün iklimi, sertkarasal iklim etki alanı içerisindedir. Köyün eski ismi Şahnezer'dir. Bu isim çok önceleri Pirabat köyünde oturan Urartuların, şah veya padişahların devamli seyir etiklerini gördükleri için Şahnezer isimi verilmişti.

Bugünkü Körpeçayır adı, köyün sürekli yeşil ve çayırlık olmasından verilmiştir. koyun buyuk cogunlugu akrabadir. tarimsal elverissizlikten baska illere goc vermistir. Köyün güney tarafı boydan şeryan çayını süsleyen bol ağaçlıklar ve ihtişamlı çayırlıkları mevcuttur.

Köyün ekonomisi; Tarım ve Hayvancılıktır (Son yıllarda modern tarıma geçişler başlamış olup miras yoluyla toprak bölünmeleri nedeniyle toplam verim miktarı düşmüştür.) Köyde ilköğretim okulu vardır. Köyün hem içme suyu şebekesi hem kanalizasyon şebekesi vardır.

PTT şubesi yoktur ancak PTT acentesi vardır. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.

AĞRI'NIN KAÇ KÖYÜ VARDIR ?

AĞRI HABERLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

KÖY VİDEOLARI İÇİN TIKLAYINIZ

KÖY RESİMLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.