İshak Paşa Sarayı | Ağrı Dağı Efsanesi

Vatan topraklarının son durağı olan Doğubayazıt, çok eski bir yerleşim yeridir. Başı dumanlı Ağrı Dağının eteğinde, adı dillere destan, doğunun Topkapı sarayı olan, İshak paşa külliyesinin gölgesinde kurulu bir serhat diyarıdır

Vatan topraklarının son durağı olan Doğubayazıt, çok eski bir yerleşim yeridir. Başı dumanlı Ağrı Dağının eteğinde, adı dillere destan, doğunun Topkapı sarayı olan, İshak paşa külliyesinin gölgesinde kurulu bir serhat diyarıdır. Hem tarihi İpek Yolunun hem de Avrupayı Asya’ya bağlayan en önemli ticaret yolunun merkezindedir.

Eğer bir gün yolunuz Ağrı iline veya onun gelişmekte olan güzel ilçesi, Doğubayazıt'a düşerse, sakın uğramadan dönmeyin derim. Sayın izleyicilerim, İshak paşa külliyesi, dağı ve efsanesi ile çok ilginç bir geçmişe sahiptir. Bana göre bu şirin ilçe adını, kar beyazından alan, doğunun bembeyaz bir serhat ilçesidir. Onu anlatır.

NOT: Bu belgesel Yaklaşık bir yıl önce yayınlanmış idi. Fakat kullanılan fon müziği sahibinin telif hakkı talep etmesi üzerine başka bir fon müziği eklenmiştir. Seyirci sayımız 18364 kişiye ulaşmış iken yeni yayında yeniden sayım yapılmaktadır.

VİDEOYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Benzer Videolar