Ağrı Eleşkirt Toprakkale Köyü

Ağrı Eleşkirt Toprakkale Köyü

Toprakkale Köyü hangi ilimizdedir, köyde kaç kişi yaşamaktadır, köye özgü yemekler hangileridir, Ağrı iline bağlı bu güzel köye nasıl gidilir, köyde doğal yaşam nasıldır?

Toprakkale, Ağrı ilinin Eleşkirt ilçesine bağlı bir köydür. Ağrı iline 28 km, Eleşkirt ilçesine 13 km uzaklıktadır. Ağrı iline 28 km, Eleşkirt ilçesine 13 km uzaklıktadır. Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır. Altyapı olarak içme suyunu Refah-yol Hükümeti döneminde yine bu köylü olan Çevre Bakanı Ziyaettin Toker tarafından verilen talimatla İçme suyu kuyusu yapılmış olup buna şebekeside dahil edilmiştir. Köyde Sağlık Ocağı var.

Okul olarak İlköğretım ve ortaokul bulunmaktadır .Son yıllarda köyümüz yollarında yapılan revizyonlarla Asvaltlama çalışması yapılmıştır. Köyde kanalizasyon şebekesi bulunmamaktadır. Köyün adını kuzey üst taraflarından yer alan doğal bir tepe üzerine kurulu kaleden alır.köyün kürtçe adı "keli"dir.1926 Yılına kadar esas ilçe merkezi burasıdır. Daha sonra trabzon iran transit yolu eleşkirt ten(zetkan) geçince ilçe merkezi buraya taşınmıştır.dengbej "Evdalé Zeynike" bu köyden yaşamıştır.sürmeli mehmet paşanın özel şairi idi.1700 yıllardan yapılmış köyün ilk camisi halen ibadette açıkktır.Toprakkale Köyü’ndeki bu camiyi Abdülakif Oğlu Mirza Bey 1687 yılında yaptırmıştır.

AĞRI'NIN KAÇ KÖYÜ VARDIR ?

AĞRI HABERLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

KÖY VİDEOLARI İÇİN TIKLAYINIZ

KÖY RESİMLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

 

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.