Ağrı Hamur Alakoyun Köyü

Ağrı Hamur Alakoyun Köyü

Alakoyun Köyü hangi ilimizdedir, köyde kaç kişi yaşamaktadır, köye özgü yemekler hangileridir, Ağrı iline bağlı bu güzel köye nasıl gidilir, köyde doğal yaşam nasıldır?

Alakoyun, Ağrı ilinin Hamur ilçesine bağlı bir köydür. Ağrı iline 32 km, Hamur ilçesine 20 km uzaklıktadır. Ağrı iline 32 km, Hamur ilçesine 20 km uzaklıktadır. Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.

Bu koy sakinleri tamemen agrinin en buyuk asireti olan bekiran asireti mensuplaridir. Eskiden ermenilerin köyü olan bu köy 1.dunya savaşından sonra bekiran aşireti büyükleri olan Mirzeyi Soro ile Eliye Kelo kardeşler yerleşiyorlar, eskide bu güzel köy misafirperverliği ve insaniyetleriyle çok meşhur bir köy olup toplumlar tarafinda saygı ile bahsedilen bir köydür. Özelikle Haci Eyup Ağa aslangiri ve oğlu Suleyman Ağa aslangiri diger asiretler tarafinda saygi ile anılırlardı. Bu köy batıya buyuk bir güç vermiştir. Köyde, ilköğretim okulu vardır ancak kullanılamamaktadır. Köyün içme suyu şebekesi yoktur ancak kanalizasyon şebekesi vardır.

PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır. 

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.