Ağrı Hamur Aşağıkarabal Köyü

Ağrı Hamur Aşağıkarabal Köyü

Aşağıkarabal Köyü hangi ilimizdedir, köyde kaç kişi yaşamaktadır, köye özgü yemekler hangileridir, Ağrı iline bağlı bu güzel köye nasıl gidilir, köyde doğal yaşam nasıldır?

Aşağıkarabal, Ağrı ilinin Hamur ilçesine bağlı bir köydür. Ağrı iline 10 km, Hamur ilçesine 5 km uzaklıktadır. Köy düzlük alanda yayla şeklindedir. Köyün iklimi, karasal iklim etki alanı içerisindedir. Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığave arıcılığa dayalıdır. Köyün gelenek, görenek ve yemekleri yörenin en iyi yemekleri karabaldan çıkar. Halkı çok misafir perverdir.

Köy önce 2 taneydi yukarı karabal ve aşağı karabal. Daha sonra aşağı karabala gelmesiyle orda kimse kalmadı. Aşağı karabal kurtuluş savaşından sonra Aşağı Karabal ismini almıştır. Öncesinde hanoy'dur. Köyde, ilköğretim okulu vardır . Köyün içme suyu şebekesi var.kanalizasyon şebekesi yok. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi var ama okul olarak kulanılıyor. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.


BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum