Ağrı Hamur Esenören Köyü

Ağrı Hamur Esenören Köyü

Esenören Köyü hangi ilimizdedir, köyde kaç kişi yaşamaktadır, köye özgü yemekler hangileridir, Ağrı iline bağlı bu güzel köye nasıl gidilir, köyde doğal yaşam nasıldır?

Esenören, Ağrı ilinin Hamur ilçesine bağlı bir köydür. Köyün yeni adı Esenören, eski adı ise (Kiyale, Selim ve Pirzeynel) olup üç mezra'dan oluşan bir köydür. Bu köylerin merkezi Pirzeynel'dir. Güçlü bir aşiretin de merkezi olduğu kabul edilen Pirzeynel köyü, aynı zamanda Aşiret resilerinin yatağıdır. Ağrı iline 41, Hamur ilçesine 29 km uzaklıktadır. Köyün iklimi, karasal iklim etki alanı içerisindedir.

Kışları uzun çok şiddetli soğuk; yazları gündüz sıcak, geceleri soğuk ile ılık arası bir hava hakimdir. Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır. Yeni kurulan koperatif sayesinde daha bilinçli hayvancılık yapılmaktadır. Tarım alanında reformist kararlar alan köy halkı, daha çok verim elde etmeye başlamıştır. Köyde tek derslikli okul ve öğretmen lojmanı vardır. Köyde cami vardır. Kanalizasyon yoktur fakat su şebekesi vardır. Ayrıca köyde elektrik ve kablolu telefon olup, cep telefonu çekmektedir. 

AĞRI'NIN KAÇ KÖYÜ VARDIR ?

AĞRI HABERLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

KÖY VİDEOLARI İÇİN TIKLAYINIZ

KÖY RESİMLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.