Ağrı Hamur Kaçmaz Köyü

Ağrı Hamur Kaçmaz Köyü

Kaçmaz Köyü hangi ilimizdedir, köyde kaç kişi yaşamaktadır, köye özgü yemekler hangileridir, Ağrı iline bağlı bu güzel köye nasıl gidilir, köyde doğal yaşam nasıldır?

Kaçmaz, Ağrı ilinin Hamur ilçesine bağlı bir köydür. Köyün gelenek, görenek ve yemekleri helise, gırar, nazıknan, bişi, totik, jajerun, mırtoğe, kuru kavurma, çok güzel keledoş yemeği vardır. Ağrı iline 40 km, Hamur ilçesine 28 km uzaklıktadır. Köyün Hamur ilçesine yol bağlantısı olmadığından bütün ihtiyaçlar ağrı merkezden gideriliyor. Köyün eski adı gelutan olup çok eski bir yerleşim yeridir. Dört mahallesi var haç mah. (eski kalıntılar var, taşların üzerinde haç işaretleri olduğu için bu ismi almış), köse mahallesi (Bu mahallede yaşayan köseyi kabilesinden isim alır) orta mahalle ve tazeköy mahallesi.

Kış ayları çok sert geçtiğinden kış aylarında genellikle yolları kapalı olur. Köyün iklimi, karasal iklim etki alanı içerisindedir. Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır. Aslında köyde geçmekte olan çay alabalık yetiştiriciliği konusunda çok uygun lakin girişimcilik isteyen bir iş ayrıca sığırcılıkta hayvan başına verim düşüktür. meralar yaygın olduğundan daha çok küçük baş hayvancılık ağır basar. Köyde su rezervlaei bol olmasına rağmen yeterli verim elde edilemiyor. 

AĞRI'NIN KAÇ KÖYÜ VARDIR ?

AĞRI HABERLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

KÖY VİDEOLARI İÇİN TIKLAYINIZ

KÖY RESİMLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.