Ağrı Hamur Karaseyitali Köyü

Ağrı Hamur Karaseyitali Köyü

Karaseyitali Köyü hangi ilimizdedir, köyde kaç kişi yaşamaktadır, köye özgü yemekler hangileridir, Ağrı iline bağlı bu güzel köye nasıl gidilir, köyde doğal yaşam nasıldır?

Karaseyitali, Ağrı ilinin Hamur ilçesine bağlı bir köydür. Ağrı iline 22 km, Hamur ilçesine 34 km uzaklıktadır. Köyün iklimi, karasal iklim etki alanı içerisindedir. Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır. Köyde, ilköğretim okulu vardır ancak kullanılamamaktadır. Köyün içme suyu şebekesi yoktur ancak kanalizasyon şebekesi YOKTUR PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Köye ulaşımı sağlayan yol MICIRLI ÇAMURLU YOLVS olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.

KARASEYİTALİKÖYÜ ÇOK ESKİLERE DAYANAN BİR TARİHİ BULUNMAKTADIR KARASEYİTALİ İSMİNİ,SEYİT OLAN BİR ALLAH DOSTUNDAN ALMAKTADIR VE HALEN SEYİTALİ TÜRBESİ KÖY MEZARLIĞINDA BULUNUR. BU ZAT KÖYDE BİLİNEN EN ESKİ İSİMLERDEN BİRİ,KARASEYİTALİ KÖYÜ 2 TANE KALESİYLE BÖLGENİN HER YERİNE HAKİM OLMA ÖZELİĞİ TAŞIMIŞTI ERMENİLER DÖNEMİNDE ERMENİLERİN KÖYDEN GÖÇ ETMEDEN ÖNCE HER 2 KALENİN ÜSTÜNÜ TAMAMIYLA TOPRAKLA ÖRTEREK KÜÇÜK BİRER TEPE HALINDE ŞU AN BİLE DURMAKTADIR 2 AKARSU YATAĞI BULUNAN KÖYDE MUHTEŞEM BİR MANZARA VE DOĞAL GÜZELİKLERİ BULUNAN BİR KÖYDÜR ZAMANLA SULARIN KABARMASIYLA ÇEŞİTLİ ZAMANLARDA BÜYÜK SELERE MARUZ KALMIŞ VE ÇEVRESEL ZARARLARA UĞRAMIŞTIR,ALABALIĞI VE ÇOK SAYIDA BALIK ÇEŞITLER BULUNMAKTADIR..ESKIYE ORANLA BALIK TURLERINDE AZALMA OLMUSTUR. ESKİLERE DAYALI YÖRESEL OYUNLARI OLAN KOSE GELLİHALAY ÇEŞİTLERİ,BAYRAMLARDA BİR EVİN GÖNÜLLÜ OLARAKHAZIRLADIĞI VE KAHVALTI YERİNE BÜTÜN KÖYLÜYE HELİSE ADIVERİLEN YEMEK İKRAM EDİLİRDİ.

AĞRI'NIN KAÇ KÖYÜ VARDIR ?

AĞRI HABERLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

KÖY VİDEOLARI İÇİN TIKLAYINIZ

KÖY RESİMLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3
0
1
0
0
1
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.