Ağrı Patnos Aktepe Köyü

Ağrı Patnos Aktepe Köyü

Aktepe Köyü hangi ilimizdedir, köyde kaç kişi yaşamaktadır, köye özgü yemekler hangileridir, Ağrı iline bağlı bu güzel köye nasıl gidilir, köyde doğal yaşam nasıldır?

Aktepe, Ağrı ilinin Patnos ilçesine bağlı bir köydür. "Sarısu" bucağı'nın merkezidir. Ağrı iline 112 km, Bitlis Karayolu Üzerindedir. Patnos ilçesine 32 km uzaklıktadır. Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır. Gençleri mevsimlik işçi olarak büyük şehirlerde inşaat işçileri olarak ekonominin %90 nını kazanmaktalar köyde korucular vardır. Köyün adını bulunduğu tepelerden almıştır.buraya ilk yerleşen ermeniler daha sonra badıllı türkmenleri sultan Abdulaziz Han döneminde Elazığ Malatya Ağrı Ergani Kars Erzuruma iskan edilmişlerdir. Yerleştikleri köyler ermeni köyleridirler. Badıllı bir Türkmen aşiretinin ismidir.

Aşiret tarihini ilk defa kaleme alan Şerefhan 1557 yılında yazdığı “Şerefname” isimli eserinde Badıllileri Diyarbakır aşiretleri arasında göstermektedir. Badıllilerin ilk olarak Şanlıurfa’ ya yerleştikleri ve buradan da Diyarbakır, Gaziantep, Mardin, Kars, Ağrı, Sivas, Gümüşhane, Erzincan, Malatya, Eskişehir , Denizli, Kırşehir, Kırıkkale bölgelerine göç ettikleridir. Köyde,Aktepe Yatılı İlköğretim Bölge Okulu, karakol ve saglık ocagı vardır.  

AĞRI'NIN KAÇ KÖYÜ VARDIR ?

AĞRI HABERLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

KÖY VİDEOLARI İÇİN TIKLAYINIZ

KÖY RESİMLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
1
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.