Ağrı Patnos Dağalan Köyü

Ağrı Patnos Dağalan Köyü

Dağalan Köyü hangi ilimizdedir, köyde kaç kişi yaşamaktadır, köye özgü yemekler hangileridir, Ağrı iline bağlı bu güzel köye nasıl gidilir, köyde doğal yaşam nasıldır?

Dağalan, Ağrı ilinin Patnos ilçesine bağlı bir köydür. Ağrı iline 115, Patnos ilçesine 35 km uzaklıktadır. Köyün iklimi, karasal iklim etki alanı içerisindedir. Eski ismi Arzı-hak olup daha sonraki yıllarda Dağalan diye değiştirilmiştir. Köyün, soyu Muhammed'e dayanan seyyidler tarafından kurulduğu iddia edilir. Çevre köyler içerisinde Seyyid olan tek köydür ve Sin ailesi olarak bilinir.

Köy, çevre köyleri arasında çeşmesiyle ve köyde bulunan kalesiyle meşhurdur. Yöresel yemekleri; avsir, sengesir, halise, mıhğla'dır. Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır. Köyde, ilköğretim yetersiz olduğundan köye modern bir ilköğretim okulu yapılmaktadı. Köyün içme suyu şebekesi mevcut olup ancak sağlıklı çalışmamaktadır PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olmayıp köyde elektrik ve sabit telefon vardır.

AĞRI'NIN KAÇ KÖYÜ VARDIR ?

AĞRI HABERLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

KÖY VİDEOLARI İÇİN TIKLAYINIZ

KÖY RESİMLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.