Ağrı Patnos Demirören Köyü

Ağrı Patnos Demirören Köyü

Demirören Köyü hangi ilimizdedir, köyde kaç kişi yaşamaktadır, köye özgü yemekler hangileridir, Ağrı iline bağlı bu güzel köye nasıl gidilir, köyde doğal yaşam nasıldır?

Demirören, Ağrı ilinin Patnos ilçesine bağlı bir köydür. Köyün asıl adı daydok olup resmiyette demiören köyü olarak anılmaktadır. daydok isminin kürtçe ya da ermeniceden geldiği tahmin edilmektedir. Ayrıca çevre köylerdeki giresmiyette farklı bir isimle anılan köy hala halk arasında eski ismiyle anılmaktadır. Ağrı il merkezine 92 km, Patnos ilçesine 12 km uzaklıktadır. süphan dağının eteklerinde yer alan köy düz bir arazide kurulu olup köyün içinden geçen küçük bir deresi vardır. Köyün iklimi, karasal iklim etki alanı içerisindedir. Köyde, 1964 yılında eski muhtar ahnmet kiş girişimi ile ilköğretim ilkokulu yapılmış ve hizmette açılmıştır. Okul 2 derslikli olup, birleştirilmiş öğretim yapılmaktadır. Isınma ihtiyacı soba ile karşılanmaktadır.

1 Müdür Yetkili Öğretmen ve 3 Sınıf Öğretmeni olmak üzere toplam 4 öğretmeni vardır. 2008-2009 Eğitim - Öğretim yılı başında, okul öğretmenleri öncülüğünde, okul büyük çaplı bir tadilat geçirmiştir, şuanda sorunsuz ve eksiksiz bir şekilde eğitim-öğretim sürdürülmektedir.2011 yılında 8 yıllık ilköğretim okulu olarak 28 derslikli bir ortaokul yapılmıştır.bu ilköğretim okulu olarak yapılan okul yeni sistemde Ortaokul olarak 2012-2013 eğitim ve öğretim yılında eğitime başlamıştır. öyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır. Ekonomik sıkıntılar nedeniyle köyden batı illerine büyük göç yapılmaktadır.yaklaşık 250 haneye yakın istanbul olmak üzere Antalya,adana,Ankara,Bursa ve Mersin illerine göç etmişlerdir. Köyün içme suyu şebekesiyapılmış fakat yeterli değildir ve bütün köyün ihtiyacını karşılamamaktadır. kanalizasyon şebekesi yoktur. Mehmet Nuri Aslan tarafından vakfettirilen köyün ortak kullanımında ki üç çeşme vardır. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Köye ulaşımı sağlayan yol STABİLİZE olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır. 

AĞRI'NIN KAÇ KÖYÜ VARDIR ?

AĞRI HABERLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

KÖY VİDEOLARI İÇİN TIKLAYINIZ

KÖY RESİMLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.