Ağrı Taşlıçay Aşağıdumanlı Köyü

Ağrı Taşlıçay Aşağıdumanlı Köyü

Aşağıdumanlı Köyü hangi ilimizdedir, köyde kaç kişi yaşamaktadır, köye özgü yemekler hangileridir, Ağrı iline bağlı bu güzel köye nasıl gidilir, köyde doğal yaşam nasıldır?

Aşağıdumanlı, Ağrı ilinin Taşlıçay ilçesine bağlı bir köydür.  Köyde 1960 dan bu yana Pileki Aşireti Bulunmaktadır.Bunun Yanı Sıra Köyde 5 tane Kabile(aile) Bulunmaktadır . Köyde İleri Gelen Kabile(aile) Mala Şair Ailesidir. Ağrı iline 30 km, Taşlıçay ilçesine 2 km uzaklıktadır. ilçenin batısında yukarı dumanlı köyü güneyinde düzmandan köyleri kuzeyinde çökelge ve doğusunda taşlıçay ilçesi yer almaktadır.köy tepelerle çevrilidir.

Köyün iklimi, karasal iklim etki alanı içerisindedir. Kışlar soğuk ve kar yağışlı yazlar sıcaktır. özellikle ilkbahar çok yağış alırken çayırlar ve yamaçlar otla kaplanır. Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.Ekonomik şartlar nedeniyle Sıkça Büyük şehirlere göçler yaşanmıştır . Köyde, ortaokul ve ilköğretim okulları vardır. Ancak Köyün içme suyu şebekesi ve kanalizasyon şebekesi vardır. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi vardır. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.

AĞRI'NIN KAÇ KÖYÜ VARDIR ?

AĞRI HABERLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

KÖY VİDEOLARI İÇİN TIKLAYINIZ

KÖY RESİMLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.